Alanud nädalal on kohati oodata 10 soojakraadi

Võrumaa Teataja

Ilmateenistuse andmeil tuleb alanud nädala ilm muutlik, õhutemperatuur võib tõusta kohati 10 soojakraadi lähedale.

Teisipäeval liigub üle Soome kagusse aktiivne osatsüklon ning ühineb Venemaa kohal pöörleva mitmeosalise madalrõhualaga. Kujunevas loodevoolus kandub Eestisse külmem õhumass. Niiskust on võrdlemisi vähe, üksnes Kirde-Eestis võib veidi lörtsi sadada. Tugeva loodetuule puhangud ulatuvad öösel 15, rannikul 20 m/s, enne keskööd Soome lahe ääres kuni 23 m/s. Päeva jooksul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +1 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeval on veidi mõjusam kõrgrõhuvöönd. Öö on sajuta, kuid päeval lisandub läänekaarest niiskemat õhku ning mõnes kohas sajab nõrka lund ja lörtsi. Tuul on võrdlemisi nõrk ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur langeb öösel rannikul veidi alla 0 kraadi, sisemaal -5 kraadi ümbrusse, päeval tõuseb +1 kuni +4 kraadini.

Neljapäeval liigub Skandinaaviast kõrgrõhkkond üle Läänemere ning selle servas on Eestis ilm peamiselt sajuta ja võrdlemisi nõrga läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, päeval tõuseb taas +1 kuni +4 kraadini.

Reedel liigub üle Läänemere nõrk madalrõhuvöönd ja selle järel tugevneb uuesti kõrgrõhuhari. Õhk muutub niiskemaks ning sajab lund ja lörtsi. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval tõuseb +2 kuni +5, saartel kuni +8 kraadini.

Laupäeval laieneb madalrõhuala üle Läänemere ning lörtsi- ja vihmapilved liiguvad üle Eesti. Öösel tugevneb kagutuul, päeval pöördub tuul lõunasse ja edelasse. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval tõuseb +3 kuni +8, pärastlõunal saartel ja Edela-Eestis +10 kraadi ümbrusse.  

Pühapäeval liigub uus osatsüklon Soome poole ja läänekaarest lisandub meile soojust ja niiskust. Öösel on vihmahooge harvem, päeval aga sajab kord siin, kord seal vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +7, päeval +4 kuni +9 kraadi. Kui soojema õhu ulatus laialdasemaks kujuneb, siis tõuseb üle 10 kraadi.

Esmaspäeva öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk. Kohati sajab lörtsi ja vihma. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari ja suuremat sadu tulemas pole. Läänekaare tuul on puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval +3 kuni +8 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD