Sony ülemaailmsel fotokonkursil võitis Annela Samuel Võrust

Annela Samuel Lepatriinu

Maailma suurim fotokonkurss kuulutas täna Annela Samueli foto “Lepatriinu” Eesti rahvusliku auhinna võitjaks.

Sony World Photography Awards on maailma suurim fotokonkurss ja selle raames toimuval rahvusliku auhinna kategoorias saavad kandideerida erineva tasemega fotograafid. Eesmärk on leida parim üksikfoto 65 riigi fotograafide tööde seast.

Võrus elav Annela Samuel tegi võidufoto portree noorest Eesti lauljast, kelle esinejanimi on Lepatriinu. “Pildistasime ühel hallil detsembrikuu päeval sõbra korteris Tallinnas. Pildil on ka Lepatriinu üks esinemispillidest - ukulele - ning korteriperenaise kassile suurt huvi pakkunud kuldkala, kelle laulja oli saanud endale samal päeval,” selgitas esikoha pälvinud Samuel.

Viie aasta eest fotograafiaga tegelema hakanud Samuel otsustas kaks aastat tagasi oma tööst õigusvaldkonnas loobuda ja sellest ajast alates tegeleb ainult pildistamisega, põhiselt portree-, pulma- aktifotosid, aga ka reisi- ja tänavafotosid ning liigub järjest rohkem dokumentalistika poole. “Sain teate fotokonkursi võidust Eesti iseseisvuspäeval ja pidupäev muutus kohe topeltpidulikuks. Iga tunnustus on minu jaoks väga oluline, annab uut energiat, aitab sammukese edasi liikuda ja oma loomingut rohkem näidata,” rääkis Samuel. “Üks minu sõber ütles, et minu pildid teevad hingele pai. Loodan siiralt, et paitan oma piltidega veel paljusid inimesi,” lisas ta.

Teise ja kolmanda koha Eesti rahvusliku auhinna kategoorias said:

2. koht: Anastassia Volkova foto eest "Noor luuletaja"

3. koht: Hendrik Mändla foto eest "Rändaja"

Kõigi osalenud 65 riigi rahvusliku auhinna võitjaid saab näha siin

Võidutöid eksponeeritakse Londonis 21. aprillist kuni 7. maini toimuval näitusel Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD