Võru ilmajaamas kustutab viimane tule kuu aja pärast

Võru kuumarekordi mõõtja Aita Koppel meteoroloogiapäeval Võru meteoroloogiajaama vaatluspõllul lumekaalul.  Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

VIIS VIIMAST • Võru meteoroloogiajaamas töötab viis inimest 365/24 ehk siis ööpäev läbi aastast aastasse. Täna täpselt kuu aja pärast, 30. aprillil on kõigil viiel viimane tööpäev ning viimane vahetuses olija kustutab Võrus Vilja 57 asuvas väikeses ja armsas suurema korteri mõõtu (90 ruutmeetrit)  majas tule ja keerab uksegi lukku. Edasi töötavad selles majas ja maja taga mõõtmisplatsil aparaadid, automaadid, digiseadmed. Veel mõned aastad tagasi teatas keskkonnaagentuur, et Võrus uuendatakse seadmeid ja inimesed jäävad tööle.

23. märtsil said Võru meteoroloogiajaama viis töötajat meteoroloogiapäeva viimast korda tähistada tegevvaatlejana, kuigi mingit tuju ei olnud neist kellelgi. Sel päeval valves olnud Aita Koppel ütles mõtlikult, et 24. märtsil sai tal Võru ilmajaamas töötatud 31 aastat.

Comments  
  0
"Ja nii nad tapsidki meie Ferdinandi". Sajand on läinud aga s.....i pole muutunud. Sellega võib siis tõepäraste vaatluste järjepidevuse korstnasse kirjutada ning ajaloole joone alla tõmmata. Lugu lõpeb siin.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD