Päästeteenistuse aumärkide saajate seas on 30 elupäästjat

Päästeamet tunnustas aumärkide ja tänukirjadega kokku 89 inimest, aumärkide saajate seas on 30 elupäästjat.

Siseminister Andres Anvelt ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid teisipäeval üle päästeteenistuse aumärgid 89 inimesele, 30 inimest said elupäästja medali, edastas päästeamet.,

Päästeteenistuse aumärkidega tunnustab päästeamet nii ameti töötajaid kui Eesti elanikke, kes on andnud märkimisväärse panuse päästevaldkonna arendamiseks ja kes on näidanud üles erakordset vaprust inimeste elu ja vara päästmisel.

Päästeteenistuse kuldristi sai kolm, päästeteenistuse hõberisti samuti kolm, päästeteenistuse medali 28 ja elupäästja medali 30 inimest. Kokku pälvis ameti aumärgi 64 inimest.

Elupäästja medali saajate seas olid ka päästeametis töötavad isa ja poeg, kes üheskoos aitasid põlevast majast välja kaks perekonda.

"Päästjaks olemine on olnud perekondlik amet juba läbi nende enam kui 150 aasta, mil esimesed vabatahtlikud Eestis päästmistööd alustasid. Eeskuju heas mõttes nakkab ja ka noored valivad päästja ameti. Isad ja pojad teevad koos igapäevatööd ja koos päästetakse ka elusid,“ ütles päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

"Me elame turvalisel ajal, aga seda nii tänu neile, kes on meie siseturvalisuse arendamisel kõvasti tööd teinud, kui ka neile, kes hädasolijale appi tõttavad ja seda hoolimata sellest, kas on abistaja kutseline päästja või juhuslik pealtnägija. Neid kõiki iseloomustab see, et nad hoolivad, märkavad ja abistavad," sõnas siseminister Andres Anvelt.

Lisaks anti üritusel üle päästeameti peadirektori tänukirjad ja hinnalised kingitused päästeametnikele ja koostööpartneritele. Kokku tunnustas amet 89 inimest.

Tunnustatute nimekiri ja elupäästjate lood 2017


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD