Statistika järgi on metsaga kaetud rohkem kui pool Eesti pindalast

Võrumaa Teataja

Statistika järgi on Eestis metsaga kaetud rohkem kui pool pindalast, mis on vabariigi algaastatega võrreldes tunduvalt suurem.  

Statistikaameti peaanalüütik Mihkel Servinski sõnul on peamisi metsaga seotud küsimusi, kas Eestis raiutakse metsa liiga palju. "Kui 1927. aastal oli Eestis metsamaa pindala 945 883 hektarit ja see moodustas 20,5 protsenti riigi üldpindalast, siis 2016. aastal oli metsamaa pindala Eestis 2,3 miljonit hektarit ja see moodustas riigi pindalast veidi rohkem kui poole ehk 51 protsendi. Metsarikkaim piirkond 1927. aastal oli Kirde-Eesti, kus asuvad Alutaguse metsad," rääkis Servinski.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +2
Just. Paberile saab väänata ja nuputada palju aetkonnale vajalikke numbreid. Olles ringi sõitnud Eestis ja lähiümbrus riikides, jääb silma kordades rohkemate lageraiete hulk Eesti kahjuks
  +1
Statistiline vale ! Metsana on statistikas arvel kõik üle 2 meetri kõrguste puude ja põõsastega alad. Pajuvõsad, lepistikud,sood.

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD