Menu

.      

Inimese otsingul kaasati esimest korda piirivalve kiirreageerijad

Võrumaa Teataja

Eelmisel nädalavahetusel Põlvamaal Krootuse külas kadunud naise otsingul kaasati esimest korda piirivalve kiirreageerijad, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

«Kadunud inimese maastikuotsingule ei ole tõepoolest varem piirivalve kiirreageerijaid kaasatud,» kinnitas Lõuna prefektuuri operatiivkeskuse juht Argo Turba. «Otsing Põlvamaal oli esimene selline olukord, kuhu saime neid kaasata lähima vaba patrulli põhimõttel.»

Turba ütles, et nii tekkis hea võimalus politseinike kõrval ka piirivalve kiirreageerijaid kaasata. Tema sõnul jõuti koostöös politsei välijuhiga tulemusliku lõpplahenduseni: leiti jäljerida, riided ja lõpuks ka abivajav inimene ise. «Sinise ja rohelise mundri koostöö sujus sündmuskohal väga ladusalt, motivatsioon inimese leidmiseks oli kõrge,» ütles ta.

Kanepi vallas Krootuse külas kadunud naise otsingute ajal olid päeva vältel kaasatud operatiivjõud, piirkonnapolitseinikest patrulli koerajuhi ja piirivalvuriteni välja. Lisaks otsisid kadunut lähedased, mitu külaelanikku ja vabatahtlikke kaugemaltki. Hinnanguliselt võis otsijaid kokku olla poolesaja ringis, sõnas Turba.

Piirivalve eriüksuse puhul on tegu kiirreageerijatega, kelle igapäevane ülesanne on tegeleda mahukamate piirivahejuhtumitega, iseäranis just kõrgema ohuga seotud juhtumitega. Kiirreageerijad on saanud taktikalise koolituse ning nende väljaõpe on võrreldes teiste ametnikega ka intensiivsem.

«Kuna tegu on kogenud jäljeküttidega, on nende kaasamine maastikuotsingutele põhjendatud ning võimalusel teeme seda ka edaspidi,» ütles Turba.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD