Statistika: Võrumaalased kahekordistasid kõnede mahu

Võrumaa Teataja

Tele2 kliendistatistika järgi on võrulased agarad helistajad ja sõnumisaatjad. Mullu kasutas Võrumaa elanik keskmiselt telefonis ja arvutis kokku 55,55  gigabaiti internetti, rääkis mobiiltelefoniga ligi 78 tundi ja saatis 236 SMS-i. 

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on võrumaalased innukamad helistajad kui sõnumisaatjad ning üsna tagasihoidlikud mobiilse interneti kasutajad.

„Võrumaa aktiivseim mobiiltelefoniga helistaja oli naine, kes eelmisel aastal rääkis aastas telefoniga 86 tundi. 2016. aastal oli sama näitaja täpselt poole võrra väiksem, ehk 43 tundi. Agaraimad sõnumisaatjad olid ka naised, saates aastas keskmiselt 255 SMS-i,“ ütles Aron ja lisas, et samas meesterahvad surfavad keskmiselt internetis naistest neljandiku võrra rohkem.

Aktiivseimad telefonikasutajad olid naisterahvad. „Mullune helistamise rekord läks Ida-Virumaale. Sealsed naised veetsid telefoniga kõneledes kuus keskmiselt 92 tundi,“ selgitas Aron, kelle sõnul ei jäänud kaugele maha ka Valgamaa naised 89 tunniga. Ta lisas, et sõnumisaatjate esikolmik kuulus Pärnumaa, Ida-Virumaa ja Valgamaa naistele, saates keskmiselt üle 300 SMS-i aastas.

Eesti TOP 5 internetikasutajad:

  1. Harjulased – keskmiselt 127,36 gigabaiti kuus
  1. Hiidlased – keskmiselt 94,90 gigabaiti kuus
  2. Valgamaalased – keskmiselt 76,46 gigabaiti kuus
  3. Jõgevamaalased – keskmiselt 73,13 gigabaiti kuus
  4. Raplamaalased – keskmiselt 71,08 gigabaiti kuus

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD