Mailis Reps: lastele antakse liiga palju kodutöid teha

Mailis Reps FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Koolilapsed peavad tegema liiga palju kodutöid ja vedama endaga kaasas liiga palju koolitarbeid, rääkis Lõuna-Eesti Postimehele intervjuu andnud haridusminister Mailis Reps.

"Digiõpikute teema on olnud pea kümme aastat jõuliselt üleval. Õpetajad ootavad, et ühe õpiku kõrval oleks sellest ka digiversioon. Paberõpik saaks olla koolis, digiversioon annaks sellele laienduse, nii et kui lapsel on  kodus vaja midagi täiendada, saab ta digiversioonist vaadata. Et digiõpik asendaks paberõpiku – selleks veel ühiskond valmis pole. Sellele tuleks väga suur vastasseis, välja arvatud võib-olla gümnaasiumis," rääkis Reps.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  -1
No issand küll, kus nüüd on mured
  -1
alustame sellest, et see emme veab imikut tööle kaasa, seega, ise näitab ju eeskuju!
  +2
Nii see tõesti on.Vahest on tunne nagu veaks laps kotis telliskive endaga kaasas!
  -1
Tänapäeval kõike on palju. Minul oli koolis 6-8 tundi, kodus öppisin 4-6 tundi. Kooli ja koju kullus päevast 2 tundi. Palju jäi aega magamisele? Meie ajal ei olnud seljakotte. Kott oli kohutavalt raske. Tänapäeva laps sellise koolikoti kandmisega tuleks invaliidiks.
  +6
Palju õppida? Ma tegelikult pole üldse nõus. Kui ma vaatan kõrvalt laste toimetamisi, on seal väga palju vanemate saamatust. Saamatus pakkuda oma lastele tuge, võimalusi puhkamiseks, väljalülitamiseks jne. Ollakse ise hädas oma elu ja toimetamistega, peresuhetega. Näen, et isegi väikesed koormused võtavad lapsed ohkama ja hädaldama. See, et koolikott, arvestades veel kaasaja võimalusi, võiks kergem olla - sellega olen küll nõus.

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD