Kindlustaja: pea iga nädal unustab keegi tankimispüstoli sõiduki paaki

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

If Kindlustuse statistikast selgub, et pea igal nädalal registreeritakse mitmeid kahjujuhtumeid, kus kliendid on bensiinijaamast minema sõites tankimispüstoli paaki unustanud.

2017. aastal teatati Ifile 69 sellisest liikluskindlustuse kahjust. Suurim kütusetankurile tekitatud kahju ulatus mullu 3400 euroni ja keskmine hüvitis oli 430 eurot juhtumi eest.

If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Martin Kuke sõnul on aastatega olukord kordades paranenud, kuid siiski teatatakse kindlustusele igal nädalal sellisest tanklale tekitatud kahjust. „Kindlustusselts käsitleb tankuri kahjustamist liikluskindlustuse juhtumina ning hüvitab tanklale enda kliendi tekitatud kahjud. Üldjuhul rikub tankimispüstoliga minema sõitmine kaitseklapi. Samas on olnud ka juhtumeid, kus välja tuleb vahetada kogu tankur ning siis võib kahjusumma ulatuda ka 10 000 euroni,“ ütles Kukk.

Enne bensiinijaamast liikuma hakkamist tuleks kontrollida küljepeeglist, et tankimispüstol poleks paaki ununenud. Tankimispüstol paagis sõidu alustamine on ohtlik lähedal olevatele inimestele, sest kütusevoolik tõmmatakse enne selle purunemist väga suure pinge alla.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD