Talv on visa taanduma: lähipäevad pakuvad kuni 15 miinuskraadi

FOTO: Aigar Nagel

Kalendrikevade saabumisest hoolimata on talv visa taanduma ning lähipäevad pakuvad öösiti koguni kuni 15 miinuskraadi, prognoosib ilmateenistus.

Esmaspäeva öösel on enamasti pilves ilm. Kohati sajab lörtsi ja vihma, põhja pool ka lund. Hommikul muutub sadu laialdasemaks. Tuul puhub öö hakul edelast ja läänest 5-10, pärast keskööd pöördub põhjakaarde ning tugevneb põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur langeb hommikuks vahemikku 0 kuni -4 kraadi, lõuna pool on 0 kuni +2 kraadi. Päeval on valdavalt pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, võib tuisata, Lõuna-Eestis sajab ennelõunal ka vihma. Puhub kirdetuul 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s, õhtul tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni -5 kraadi, Lõuna-Eestis 0 kuni +4 kraadi.

Teisipäeva öösel taevas selgineb, vaid öö hakul on Kagu-Eestis pilvisem ja võib veidi lund sadada. Puhub põhjakaare tuul 3-7, öö hakul rannikul puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur langeb vahemikku -7 kuni -12 kraadi, kohati kuni -15 kraadini. Päeval on valdavalt päikeseline ja sajuta ilm. Vaid Ida-Eestis on lühiajaliselt pilvisem ja pole välistatud ka üksikud kerged lumehood. Puhub põhjakaare tuul 3-7 m/s. Õhutemperatuur tõuseb vahemikku 0 kuni -5 kraadi.

Kolmapäeva öösel on selge ja sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur langeb vahemikku -7 kuni -12 kraadi, kohati kuni -15 kraadini. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm ning kohati võib nõrka lund sadada. Puhub läänekaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur tõuseb vahemikku -2 kuni +1 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD