Menu

.      

Suurõppuse Siil finaal toimub Valgas

FOTO  mil.ee

2. mail alanud suurõppus Siil 2018 õppelahingute etapp hakkab lõppema, viimane suurem lahing peetakse laupäeval, 12. mail Valga linnas.

Valgas peetava linnalahingu ettevalmistused algavad reedel, 11. mai õhtul. Lahingutegevus ise saab alguse laupäeva hommikul ning kestab orienteeruvalt kuni 14.00. Õppuse põhiline tegevus leiab aset Võru ja Tartu maanteele ning Tambre teel. Lisaks on võimalikud kontakti tekkimise kohad on Võru, Saviaugu, Viadukti, Metsa, Tartu, Pikk, Lühike, Transpordi, Viljandi tänavad. Pärast linnalahingut on kõigil huvilistel võimalik uudistada lahingus kasutatud sõjamasinaid ja relvi Transpordi tänava piirkonnas.

Linnalahingus osalevad 1. ja 2. jalaväebrigaadi, Kaitseliidu ja liitlaste üksused, kokku kuni 2000 võitlejat. Õppusel osalejad kasutavad käsitulirelvi ja kuulipildujaid, PASI-tüüpi soomukeid, CV-90 jalaväelahingumasinaid ning Challenger 2 tanke. Ülelende teevad kopterid ja poolakate SU-22 ründelennukid. Õppuse käigus kasutatakse ainult imitatsioonivahendeid, mis võivad tekitada tavapärasest valjemat müra.

Suurõppuse lõpusignaal antakse pühapäeval, 13. mail kell 11.00 Paju lahingu mälestusmärgi juures peetaval rivistusel, kus Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras peab õppusel osalenutele lõpukõne. Rivistusel antakse üle ka 13. korda toimunud Kaitseväe joonistusvõistluse „Kaitsevägi õppustel“ auhinnad, üles astub Eesti, Läti ja Leedu sajandaks sünnipäevaks moodustatud 100-liikmeline Balti riikide kaitsevägede ühisorkester ning ülelennu teevad õppusel osalenud helikopterid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD