Menu

.      

Õppus Siil möödus suuremate õnnetusteta

FOTO: Aiga Nagel

Nädalavahetusel lõppenud Eesti suurim kaitseväeõppus Siil möödus ilma suuremate õnnetusteta.

"Suurõppuse Siil 2018 raames ei olnud õnneks ühtegi suurte kahjudega õnnetust. Aset leidis küll kaks kergemate vigastustega lõppenud autoavariid, kusjuures osa õnnetusse sattunutest jätkasid hiljem õppusel osalemist," ütles kaitseväe pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

"Samuti oli kukkumisest tingitud luumurde ning ka kergemaid jalaväänamisi, marrastusi ning põrutusi, kuna õppus toimus siiski enamasti maastikul ning olemuslikult oli tegu füüsiliselt intensiivse tegevusega," jätkas kaitseväe esindaja.

"Eraldi tahaks aga välja tuua, et see aasta ei olnud ühtegi priimustega seotud põletusõnnetust. Selle vältimiseks sai ka tehtud tugevat ennetustööd, seega võime tõdeda, et see läks korda," lisas ta.

Laupäeval Valgas peetud viimase õppelahinguga lõppenud suurõppus Siil algas 2. mail. Õppuse käigus mängiti läbi erinevad stsenaariumid, mille käigus harjutasid koostööd politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, Kaitseliit, kaitsevägi, kohalikud omavalitsused ja teised organisatsioonid ning liitlaste ja partnerriikide relvajõudude üksused. Õppusest võttis osa üle 18 000 inimese 19 riigist.

Eelmine suurõppus Siil peeti 2015. aasta mai esimeses pooles ning sellest võttis osa üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase.

 


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD