Ansip: ACTA tagasilükkamine pole kuigi rõõmustav

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei ole riikidevahelise võltsimisvastase kaubanduslepingu ACTA tagasilükkamine Euroopa Parlamendis kuigi rõõmustav ja intellektuaalomandi kaitse küsimused on endiselt lahendamata.

"Nagu mõni europarlamendi liige ju praegu on jõudnud öelda - jah, tõepoolest on nii, et tunded ja ratsionaalsed argumendid on segamini ja väga põhjendatuks sellist ACTA laustagasilükkamist pidada ei saa, teades, et Euroopa kohus on oma hinnangut alles kujundamas," ütles Ansip neljapäeval valitsuse pressinkonverentsil ajakirjanikele.

"Ega ülearu palju millegi üle rõõmustada ei ole, sest intellektuaalomandi kaitse küsimused rahvusvahelises plaanis on endiselt lahendamata," nentis Ansip. "Kui Eesti ettevõtjad tahaksid tegutseda mingitel kaugematel väikestel turgudel, siis eeldades, et need riigid oleksid liitunud ACTA-ga, oleks seal tegutsemine küllalt kindel olnud. Praegu, kui hästi turgu tundma ei õpi, võib omandist ilma jääda. Selline on reaalsus."

Euroopa Parlament lükkas kolmapäeval suure häälteenamusega vastuolusid tekitanud ACTA tagasi. Mitmed Euroopa Liidu riigid on ACTA suhtes väljendanud kahtlust ja arvukatel demonstratsioonidel on avaldatud meelt internetivabaduse piiramise vastu.

ACTA vastu hääletas Euroopa parlamendis 478 saadikut, 39 hääletas poolt ning 165 jäid erapooletuks. Kõik Euroopa parlamendi Eesti saadikud hääletasid kolmapäeval ACTA vastu.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD