Pea pooled Eesti elanikud kasutavad iga päev internetti

Pea pooled Eesti elanikest kasutavad internetti mitu korda päevas, see näitaja on Euroopa keskmisest kümne protsendipunkti võrra suurem, selgub uuringust.

Eestis kasutab mitu korda päevas internetti 49 protsenti inimestest, Euroopa keskmine on 39 protsenti, selgub hiljutisest Eurobaromeetri uuringust. Ka avalikus kohas või koolis interneti kasutamine on Eestis levinum.

Uuringust selgub, et kui Euroopa Liidu kodanikele valmistab muret isikuandmete ja veebimaksete turvalisus, siis Eestis on need näitajad palju paremad ning internetti kasutatakse oluliselt rohkem.

Uudiseid loeb internetist Eestis 87 protsenti inimestest ja Euroopas 64 protsenti. Internetipanka kasutab Eestis 85 protsenti inimestest, Euroopas vaid 48 protsenti. Internetipanganduse ja ostude osas usaldab Eestis internetti 80 protsenti inimestest, Euroopas 69 protsenti.

Eurobaromeetri uuringu kohaselt valmistab küberjulgeoleku olukord Euroopa internetikasutajatele suurt muret. Nii väldib 89 protsenti küsitlusele vastanutest interneti teel isikuandmete edastamist ja 74 protsenti on seisukohal, et viimase aasta jooksul on suurenenud oht langeda küberkuriteo ohvriks.

12 protsenti EL-i internetikasutajatest on juba saanud interneti teel petta ja kaheksa protsenti on langenud identiteedivarguse ohvriks. Seejuures ei ole 53 protsenti internetikasutajatest viimase aasta jooksul muutnud oma salasõnu.

Uuringu kohaselt on küberkuritegevuse ohtude tundmine ja internetis tegutsemise julgus omavahel tugevasti seotud. Enamik neist, kes ei pelga internetis sisseostude tegemist ega pangateenuste kasutamist, arvasid ühtlasi, et nad on küberkuritegevusest hästi informeeritud.

Uuring hõlmas kokku umbes 27 000 inimest kõigis EL-i liikmesriikides.

bns

Comments  
  0
Huvitav mitu poolt on elanikest. Kui juba kaks, siis peaks olema terve või kogu. Kui kolm, siis poolteist elanikonnast jne.

Pool ju ikka ainsuses!

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD