Menu

.      

Kurjategija röövis Tartus Swedbanki kontorist sularaha

Noaga relvastatud kurjategija röövis laupäeva pärastlõunal Tartus Lõunakeskuses asuvast Swedbanki kontorist sularaha ja põgenes, keegi röövi käigus vigastada ei saanud.

Noaga relvastatud ning päikeseprille ja kootud mütsi kandev mees hüppas laupäeval kell 13 Swedbanki kontoris üle leti, haaras telleri käest sularaha ja põgenes, ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask BNS-ile. Inimesed vahejuhtumis kannatada ei saanud.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall ütles BNS-ile, et politsei sai teate Lõunakeskuse Swedbanki kontoris toimunud röövist kell 13.01. Kurjategija rääkis vene keeles. Lalli sõnul tegutses kurjategija kiiresti ja kogu rööv võttis aega umbes 15-20 sekundit.

"Kuna juhtum on nii värske, siis on juhtunu üksikasjadest vara rääkida. Kriminaaltalituse töötajad on sündmuskohal ja tegelevad juhtunu selgitamisega," lausus Lall.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku röövi paragrahvi järgi. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada 3-15-aastase vangistusega.

Siilivask märkis, et kuigi kurjategija üritas oma nägu varjata, on tõenäoliselt tema isik juba kindlaks tehtud, kuna nii pangakontoris kui ka kaubanduskeskuses on palju turvakaameraid. Röövli saagiks langenud rahasumma suurust pank ei avalikusta, kuid Siilivase sõnul ei saanud kurjategija palju raha, kuna Swedbanki kontorites ei hoita suuri sularahakoguseid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD