Perearstikeskused pikendavad 2014. aastast lahtiolekuaega

Kiirabi ja traumapunktide koormuse vähendamiseks on plaanis viia alates 2014. aastast suuremates perearstikeskustes sisse pikendatud lahtiolekuajaga valve, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste selgitusel pole kavas panna perearstidele kohustust olla tööl ka õhtuti ja nädalavahetustel, vaid soodustada praegu soolopraksistes tegutsevate perearstide koondumist suurematesse keskustesse. Programmi plaanitakse rahastada Euroopa Liidu tõukefondidest 2014–2020.

Paluste sõnul on praegu võimalik sõlmida perearstidega vabatahtlikke lepinguid, millega nad saavad osutada arstiabi väljaspool tööaega.

„Reaalselt selliseid lepinguid meile teadaolevalt sõlmitud pole,” lausus ta. „Tööaja pikendamine avaldaks mõju siis, kui teeme seda paralleelselt parema diagnostikavõimaluse pakkumisega ning investeeringute suurendamisega.”

Paluste sõnul on uut tüüpi perearstikeskuste alternatiivina kaalutud visiiditasu ehk omaosaluse kehtestamist juhul, kui patsient pöördub erakorralise meditsiini osakonda probleemiga, mida võiks lahendada ka perearst.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD