Toll avastas kuue kuuga üle 5,1 miljoni salasigareti

Maksu- ja tolliamet avastas tänavu esimese poolaastaga üle 5,1 miljoni salasigareti ja üle 2711 liitri salaalkoholi, kokku hoidis tollikontroll poole aastaga ära üle 4,9 miljoni euro suuruse kahju tekkimise riigile.

Tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu sõnul on tollikontrolli üksused esimesel poolaastal pööranud suuremat tähelepanu salasigarettide avastamisele ja kättesaadavuse vähendamisele, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja BNS-ile. „Samuti tugevdasime kütuseveo kontrolli idapiiril ja sisemaal," lisas Koidu.

Salasigarette avastati esimesel poolaastal üle 5,1 miljoni, salaalkoholi aga üle 2711 liitri teisendatuna absoluutalkoholiks. Võrreldes varasemaga suurenes bussidega toodud salasigarettide arv, kus bussifirma ei tegelenud regulaarse reisijate veoga.

Esimesel poolaastal kontrolliti 130 kütusekäitlejat ja peeti kinni 46 227 liitrit kütust. Juuni lõpus alustas maksu- ja tolliamet piiripunktides erasõidukite kütusepaakides toodava aktsiisivaba kütuse tugevdatud kontrolli. Selleks fikseeritakse sõiduki sihtkoht ja kütuse kogus, mis on seaduse lubatud ulatuses maksuvaba, ülejäänud kütus maksustatakse. Üleliigse kütuse eest on sõidukijuhid deklareerinud 18. juunist kuni 29. juulini impordimakse 1405 deklaratsiooni alusel kokku ligi 40 000 eurot.

Aasta esimese kuue kuuga pidasid tollitöötajad kinni 32,2 kologrammi narkootilisi aineid ja avastasid 27 074 ühikut intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa. Ohustatud liikidega seotud juhtumeid avastati esimesel poolaastal ühel korral, kui jaanuaris peeti Tallinnas tolliterminalis kinni 79 püütoninahka.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD