2013. aastal kutsutakse õppekogunemistele 6000 reservväelast

Kaitseminister Urmas Reinsalu allkirjastas reedel määruse, mille kohaselt kutsutakse 2013. aastal õppekogunemistele kokku 5997 reservväelast.

Kaitsevägi kutsub järgmisel aastal õppekogunemistele 5677 reservväelast, lisaks näeb määrus ette võimaluse õppekogunemistel osaleda kuni 320 vabatahtlikul reservväelasel, teatas kaitseministeerium BNS-ile.

Õppekogunemiste käigus harjutavad kaitseväe sõjaaja üksused koostööd ning tegevusi nii üksikvõitleja kui ka allüksuse tasandil, samuti aitavad õppekogunemised aastaid tagasi ajateenistuse läbinutel värskendada oma sõjalisi oskusi.

„Õppekogunemistele kutsutavate 6000 reservväelasega tagatakse kaitseväe sõjaajaüksuste värskendamine. Samuti tahan, et kaitsevägi pööraks rohkem tähelepanu reservväelastele vajaliku varustuse ja efektiivse väljaõppe tagamisele,“ ütles kaitseminister Urmas Reinsalu.

Reservväelasele makstakse õppekogunemisest osavõtu aja eest tema ametikohale vastavat kaadrikaitseväelase keskmist palka ja auastmetasu. Reservväelastele teatakse nende kutsumisest õppekogunemisele ette vähemalt 120 päeva ning vastavalt seadusele on tööandja kohustatud töötaja õppekogunemise ajaks töölt vabastama.

2009. aastal valitsuse poolt kinnitatud sõjalise kaitse arengukava 2009-2018 kohaselt suurendati oluliselt reservõppekogunemiste mahtu, samuti korrastatakse reservi arvestus ja formeerimise- ning mobilisatsioonisüsteem.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD