Riik maksab hukkunud mereväelase omastele hüvitist

Riik maksab neljapäeval miinitõrjeoperatsiooni käigus hukkunud maat Marko Knapsi omastele hüvitist, samuti katab matusekulud.

Teenistusülesannete täitmisel hukkunud kaitseväelase lähedastele maksab riik vastavalt seadusele hüvitist hukkunu keskmise kuupalga 150-kordses ulatuses, mis antud juhul teeb hüvitise summaks 127.050 eurot, kirjutab Postimees.

Tallinnas Kakumäe lahes meres hukkus neljapäeval kella 12.30 ajal miinitõrjeoperatsioonil miinilaevade divisjoni tuukrigrupi tuuker maat Marko Knaps. Tuuker maat Knaps oli sukeldumas Kakumäe tipust poolteise miili kaugusel merel ja täitmas lennukipommide demineerimisega seotud teenistusülesandeid.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ütles neljapäeval Tallinnas mereväebaasis pressikonverentsil, et praegu ei ole hukkumise täpne põhjus selge ning ta käivitas asjaolude tuvastamiseks teenistusliku juurdluse.

Mereväe ülem kaptenleitant Sten Sepper ütles ajakirjanikele, et praegu ei ole alust kahtlustada ei tehnilist riket ega terviseriket. Sepperi kinnitusel käivad kõik kaitseväe tuukrid korra aastas tervislikus kontrollis ja pole olnud alust arvata, et hukkunud kaitseväelasel oleks selles vallas probleeme.

Maat Knaps sündis 1989. aastal. Ta läbis ajateenistuse aastatel 2010-2011 mereväebaasis ning asus seejärel teenima miinilaevade divisjoni. Seal teenis ta relvastusmaadina miinijahtijal Sakala ning alates 2011. aasta augustist tuukrigrupi tuukrina.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD