Eesti elanikud tõid 7 kuuga välismaalt nakkushaigusi kaasa 59 korda

Eesti elanikud nakatusid tänavu seitsme kuuga välismaal nakkushaigustesse 59 korda, enim tõid inimesed välismaalt Eestisse kaasa soolehaigust kampülobakterenteriiti, selgub terviseameti ülevaatest.

Eesti elanikud nakatusid seitsme kuuga välismaal kampülobakterenteriiti üheksal korral, neist kolmel korral Indias, kahel korral Suurbritannias ning ühel korral Leedus, Prantsusmaal, Tais ja Türgis.

Seitse korda nakatusid Eesti inimesed välismaal rotaviirusenteriiti, nakatumised juhtusid Bulgaarias, Egiptuses, Iirimaal, Prantsusmaal, Saksamaal, Singapuris ja Ungaris.

Seitse korda tõid Eesti elanikud välismaalt kaasa ka tuulerõugeid - kolm korda Venemaalt ning ühe korra Mehhikost, Norrast, Saksamaalt ja Soomest.

Puukborrelioosi nakatusid eestlased poole aastaga välismaal viis korda - kolm korda Soomes ning ühe korra Suurbritannias ja ühe korra Venemaal.

Salmonelloosi nakatusid Eesti inimesed välismaal samuti viis korda - kaks korda Egiptuses, ühe korra Bulgaarias, ühe korra Prantsusmaal ja ühe korra Vietnamis.

Täpsustamata soolenakkustesse haigestusid Eesti inimesed viis korda, sealhulgas kaks korda Soomes ning ühe korra Hispaanias, Iisraelis ja Indias.

Noroviirusnakkus tabas Eesti inimesi välismaal kolm korda - Egiptuses, Filipiinidel ja Soomes. Malaariasse nakatusid inimesed seitsme kuuga kolmel korral, neist üks juhtum oli Kamerunis, üks Nigeerias ja üks Kambodžas.

Sarlakid tabasid Eesti elanikke samuti kaks korda - ühe korra Poolas ja ühe korra Venemaal. Shigelloosi nakatusid Eesti elanikud ühe korra Indias ja ühe korra Tšiilis. Sügelised said inimesed seitsme kuuga kahel korral, ühel juhul Hiinas ja ühel juhul Itaalias.

Sugulisel teel levivatesse nakkushaigustesse nakatusid inimesed kolmel korral, neist kahel juhul Soomes ja ühel juhul Norras. Soomest tulid inimesed Eestisse tripperi ja süüfilisega ning Norrast klamüüdianakkusega.

Veel nakatus seitsme kuu jooksul Vietnamis üks inimene adenoviirusenteriiti, Norras üks inimene ägedasse c-viirushepatiiti, Egiptuses üks inimene E. coli soolenakkusesse, Tais üks inimene leetritesse, Bulgaarias üks inimene nakkuslikku mononukleoosi ja Türgis üks inimene pneumokokknakkusesse.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD