Eestis on tänavu müra tõttu haigestunud 22 inimest

Tööinspektsiooni andmetel sai Eestis tänavu esimesel poolaastal töökohal valitseva müra tõttu tervisekahjustuse 22 inimest.

Mullu diagnoosisid arstid poole aastaga 23 mürast põhjustatud haigestumist. Terve 2011. aasta jooksul diagnoosisid arstid kokku 38 mürast põhjustatud haigestumist, teatas tööinspektsiooni pressiesindaja BNS-ile.

Mullu diagnoosisid arstid 11 töötajal kutsehaigusena müratekkese kuulmisnõrkuse. Tänavu poole aastaga on on diagnoositud sama tervisekahjustus kahel töötajal. Haigestumise peamine ohutegur on kokkupuude ülenormatiivse müraga.

Mullu kuulmisnõrkuse diagnoosi saanud 11 töötajast kümme on mehed ning nende keskmine vanus oli 57 eluaastat. Kokkupuude ülemäärase müraga oli neil keskmiselt 29 aastat.

Tööandjal on seadusega ette nähtud kohustus kaitsta töötajate tervist ja tagada ohutus müraga seotud riskide eest töökohal. Selleks peab läbi viima riskide hindamise ehk riskianalüüsi, mille käigus selgitatakse välja müraallikad. Riskianalüüsi tulemuste alusel peab tööandja koostama ja rakendama tehniliste või töökorralduslike meetmete tegevuskava müraga kokkupuute vältimiseks ning vähendamiseks.

Lisaks on kohustus märgistada müraallikad ja ohualad vastavate hoiatusmärkidega. Kui müraga kokkupuute tase ületab 80 detsibelli ja seda ei ole võimalik ühiskaitsemeetmetega vähendada, peab tööandja võimaldama töötajale individuaalse kuulmiskaitsevahendi kasutamist. Tööandja peab nõudma kuulmiskaitsevahendi kasutamist, kui müraga kokkupuute tase on 85 detsibelli või ületab selle.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD