Menu

.      

Saksa energiaettevõte Danpower avab harukontori Tallinnas

Võru Soojus  foto: VTSaksa päritolu soojatootmise ja biomassienergia ettevõte Danpower GmbH avab reedel Tallinnas oma esimese harukontori välismaal.

Ettevõtte hinnangul on nii Eestis kui ka Baltikumis head investeerimisvõimalused. Danpower hakkab kasutama Saksamaal kogutud oskusteadmisi ka välismaal kaugküttevõrkude, katlamajade, biogaasijaamade ning soojus- ja elektrijaamade puhul, mida hoitakse töös hakkepuidu ning jäätmetega, teatas ettevõte.

Danpower tegi tänavu Võru linnavalitsuse müüki pandud AS-i Võru Soojus omandamiseks linnavalitsuse andmeil 3,6 miljoni eurose pakkumise. Praegu toimuvad ettevõtte teatel läbirääkimised notariaalse müügilepingu üle.

Ettevõte kavatseb laiendada senist kommunaalset ja tööstuslikku soojus- ning elektrienergia tootmise äritegevust keskkonnasäästliku tehnoloogia, näiteks koostootmisjaama, ning taastuvate energiaallikate kasutamisega. Danpower näeb pika rannajoonega ning tuulerikkas Eestis häid võimalusi tuuleprojektide arendamiseks.

Danpoweri juhatuse esimees Michael G. Feist ütles pressiteates, et kõikidel vestlustel, kus Danpower on võimaliku investorina käinud, on ettevõte sõbralikult vastu võetud. "Veendusime selles, et Eestis on positiivne ning kindel investeerimiskliima. Nii saab Danpower oma positsiooni detsentraalse ning tõhusa energiavarustuse turul ka väljaspoole Saksamaad laiendada," ütles Feist.

Uut kontorit Tallinnas hakkab juhtima eestlanna Kairi von Wolff, kes on hariduselt keskkonnatehnoloogia insener ning tehnilise ärijuhtimise magister. Von Wolff on Saksamaal töötanud samasse gruppi kuuluvas ettevõttes Danpower Energie Service GmbH.

Danpoweri peakontor on Potsdamis, selle 84,9-protsendiline enamusosalus kuulub kommunaalettevõttele Stadtwerke Hannover AG ehk Enercity. Danpoweri kontsernis töötab üle 300 töötaja, grupi käive on 130 miljonit eurot.

Kontsern varustab Saksamaal enam kui 130 omavalitsusüksuse äri- ja tööstusettevõtteid ning elumaju elektri-, soojus- ning jahutusenergiaga, ettevõttele kuulub ligikaudu 765 megavati jagu termilist ühendusvõimsust ning koostootmisjaamades ligikaudu 70 megavati jagu installeeritud elektrilist võimsust.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD