Infotelefon muutis eraisikute telefoninumbrid taas avalikuks

Infotelefon 1182 muutis taas interneris tasuta kättesaadavaks eraisikute telefoninumbrid, mille kõik infoliinid kevadel isikuandmete kaitse seadusele viidates oma veebilehtedelt eemaldasid.

Infotelefonid 1181, 1182, 1184 ja 1188 eemaldasid tänavu aprilli lõpus oma veebilehtedelt ligipääsu eraisikute telefoninumbritele, põhjendades seda ettevõtete tegevusega, kes kasutasid avalikest andmebaasidest kättesaadavaid eraisikute telefoninumbreid oma müügitöös.

Infonumbrit 1182 haldava Tebeliin AS-i turundusjuhi Triin Vesperi sõnul võimaldab internetikeskkond kaubanduslike eesmärkidega masspäringute tegijate eemalhoidmiseks päevas otsida ühel kasutajal vaid kümme eraisiku telefoninumbrit.

Aprilli lõpus ilmus kõigi infotelefonide veebilehele teade, mille kohaselt väljastavad nad lähtuvalt isikuandmete kaitse seadusest eraisikute kontaktnumbreid vaid infoliini vahendusel.

Vesper põhjendas kevadel Eesti Päevalehele inimeste andmete internetist eemaldamist rahuolematute inimeste hulga kasvuga, mis on viimastel kuudel viis korda suurenenud. Ta lisas, et ettevõte kaalub inimeste andmete tasuta kättesaadavuse taastamist, kui leitakse lahendus, kuidas kaitsta eraisikuid müügimeeste eest.

Andmekaitse inspektsiooni nõunik Stiina Liivrand ütles kevadel Eesti Päevalehele, et seost ettevõtte äritegevuse ja isikuandmete kaitse seaduse vahel ei ole. "Ettevõtte ärimudel seisnebki tasulise info, sealjures eraisikute telefoninumbrite avaldamises, kuid veebilehel olev viide isikuandmete kaitse seadusele on täiesti seondumatu. Ettevõte poeb kohatu seaduseviite taha raha teenimise eesmärgil," lausus Liivrand.

Comments  
  0
vale puha.... et saada numbrit peab ennast jälle kusagil registreerima ja siis sisse loguima jne.....see pole ju normaalne.....ja pole ka n umbtri kättesaadavus ...

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD