Politseile öö jooksul 84 tühikõnet teinud mees sai 20 päeva aresti

Kohus mõistis kolmapäeval 20-päevase aresti mehele, kes häiris augusti alguses Valgas politsei tööd ja tegi ühe öö jooksul politseile 84 tühikõnet ja valeväljakutse.

Sündmused said alguse 9. augusti öösel kella 1 ajal, kui end Petroviks nimetanud mees edastas politsei lühinumbrile 110 teate ühe naise vägistamisest Valga linnas. Patrullpolitseinikud kiirustasid saadud aadressile ning hoidsid teatajaga sidet, ent antud aadressilt ühtki abivajajat ei leitud. Helistaja nentis seejärel politsei korrapidajale, et tegu oli valeväljakutsega, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Politsei tuvastas andmebaaside abil helistaja isiku, kelleks osutus 31-aastane kohalik elanik Margus.

Järgnevate tundide vältel jätkas Margus politseitöö häirimist ning tegi hädaabinumbrile kokku 84 tühikõnet. Politsei andis mehele korduvalt korralduse lõpetada hädaabiliini töö segamine, seda korraldust Margus aga järjekindlalt eiras. Politsei alustas mehe suhtes väärteomenetlust paragrahvide järgi, mis käsitlevad võimuesindaja korralduse eiramist ning valeväljakutse tegemist.

Kolmapäeval määras kohus politseitööd seganud mehele karistuseks mõlema süüteo eest kokku 20 päeva aresti.

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskuse juhi Ottomar Virki sõnul selgitab politsei välja ja suhtub rangelt kõikidesse, kes tühja jutuga telefoniliine kinni hoides või valeväljakutseid tehes politseitööd plaanitsetult segavad ja teisi abivajajaid selliselt ohtu seavad.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD