Tulekahjudes hukkunute arv on tänavu taasiseseisvumisaja väikseim


Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/com_content/article/default.php on line 100

Foto: JOOSEP AADERTänavu kaheksa kuuga on tulekahjudes hukkunud 37 inimest, mis on väikseim tulesurmade arv sellel perioodil alates Eesti iseseisvuse taastamisest.

Viimane tulesurm juhtus Eestis selle nädala esmaspäeval Võrumaal Võru vallas Loosu külas, kus kahekorruselises elumajas puhkenud tulekahjus hukkus mees. Selle tulekahju puhul on alust kahtlustada süütamist ning politsei alustas juhtunu asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust. Enesetapud ja kuriteod arvatakse tulesurmade statistikast välja. Kui peaks selguma, et Loosu küla tulekahju puhul oli tegemist kuriteoga, väheneb kaheksa kuuga tulekahjudes hukkunute arv ametlikus statistikas 36-le.

Enne Võrumaa tulekahju oli Eestis viimati tulesurm 2. juunil Harjumaal Rae vallas, kus elumaja põlengus hukkus naine.

Juuni algusest Harjumaal toimunud tulekahju ja selle nädala esmaspäeval Võrumaal toimunud hukkunuga tulekahju vahel oli 85 päeva ning see on pikim periood alates Eesti iseseisvuse taastamisest, kui tulekahjudes ei hukkunud ühegi inimest, ütles päästeameti pressiesindaja BNS-ile.

Tänavu on tulekahjudes kõige rohkem inimesi hukkunud veebruaris, kui elu kaotas 11 inimest. Aprillis hukkus tulekahjudes 10, märtsis seitse, jaanuaris neli ja mais kolm inimest. Nii juunis kui ka augustis hukkus tulekahjudes üks inimene. Juulis ei kaotanud tulekahjudes elu ühtki inimest.

Mullu hukkus Eestis kaheksa kuuga tulekahjudes 48 inimest ning terve aasta jooksul 73 inimest.

Seni on iseseisvumise taastamise järgselt olnud tulesurmade arvestuses kõige ohvritevaesem aasta 2009, kui tulekahjudes hukkus kaheksa kuuga 38 ja terve aasta jooksul 63 inimest.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD