Meedia mainis augustis riigijuhtidest enim presidenti

Toomas Hendrik IlvesKirjutav meedia mainis augustis riigijuhtidest ja poliitikutest enim president Toomas Hendrik Ilvest, keda nimetati 840 uudises ja artiklis.

BNS Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmetel järgnes Ilvesele reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi, kellest meedia kirjutas augustis 705 korral. Kolmandale kohale jäi peaminister ja Reformierakonna esimees Andrus Ansip, kellest ilmus kuu jooksul Eesti trükiajakirjanduses ja võrguväljaannetes 697 uudist või artiklit.

Reformierakonda kuuluv ja mais partei rahastamisskandaali keskmesse sattunud justiitsminister Kristen Michal ületas augustis uudisekünnise 509 korral ning Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) esimees ja kaitseminister Urmas Reinsalu 386 korral.

370 korda jõudis augustis uudistesse Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, 354 korda IRL-i kuuluv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, 244 korda IRL-i kuuluv majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning 224 korda Reformierkonda kuuluv sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Reformierakondlasest keskkonnaminister Keit Pentus leidis augustis uudistes mainimist 200 korral, reformierakondlasest välisminister Urmas Paet 183 korral, IRL-i fraktsiooni kuuluv parteitu riigikogu liige Juku-Kalle Raid 157 korral ning IRL-i kuuluv riigikogu liige Sven Sester 155 korral.

Reformerakonna rahastasmisskandaaliga seotud riigikogu liige Kalev Lillo ületas augustis uudisekünnise 148 korda, IRL-i kuuluv siseminister Ken-Marti Vaher 143 korda, Reformierakonda kuuluv kultuuriminister Rein Lang 142 korda ja IRL-i kuuluv regionaalminister Siim Kiisler 141 korda.

Üle saja korra jõudsid poliitikutest augustis uudistesse veel IRL-i kuuluv põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder 131 korraga, IRL-i kuuluv riigikogu esimees Ene Ergma 129 korraga ja reformierakondlasest riigikogu liige Igor Gräzin 108 korraga.

Ülejäänud poliitikuid mainis meedia augustis vähem kui sajal korral.

ETA Monitooringu ülevaade kajastab eesti- ja venekeelses trükimeedias, uudisteagentuuris BNS ja suuremates võrguväljaannetes ilmunud uudiseid, arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade poliitikute mainimist televisioonis ja raadios.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD