Enim meedias mainitud omavalitsusjuht on jätkuvalt Savisaar

Kirjutav meedia mainis augustis Eesti suuremate omavalitsuste juhtidest taas kõige sagedamini Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart, kellest ilmus 370 uudist või artiklit.

BNS-i Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmetel oli omavalitsusjuhtidest mais mainimiste arvu järgi teisel kohal Rakvere ametist lahkunud linnapea Andres Jaadla, keda mainiti 82 uudises või artiklis.

Tartu reformierakondlasest linnapea Urmas Kruuse leidis augustis meedias mainimist 57 korral, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi 45 korral ja Võru reformierakondlasest linnapea Jüri Kaver 25 korral.

18 korda ületas augustis uudisekünnise Kohtla-Järve keskerakondlasest linnapea Jevgeni Solovjov, 16 korda Jõgeva reformierakondlasest linnapea Kalmer Lain, 12 korda Paide IRL-i kuuluv linnapea Kaido Ivask, Kuressaare reformierakondlasest linnapea Mati Mäetalu ning Narva keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste.

Jõhvi reformierakondlasest vallavanem Tauno Võhmar jõudis augustis uudistesse 10 korral.

Teised omavalitsusjuhid leidsid uudistes ja artiklites mainimist vähem kui kümnel korral.

ETA Monitooringu ülevaade arvestab eesti- ja venekeelset trükimeediat, uudisteagentuuri BNS ja suuremaid võrguväljaandeid, arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade omavalitsusjuhtide mainimist televisioonis ja raadios.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD