Päästeamet tunnustas 78 inimest aumärgi ja tänukirjaga

Siseminister Ken-Marti Vaher ning päästeameti peadirektor Kalev Timberg tunnustasid kolmapäeval 78 inimest aumärkide ja tänukirjadega.

73 inimest said päästeteenistuse aumärgi ning viis inimest päästeameti peadirektori tänukirja, teatas ameti pressiesindaja.

Elupäästja medal anti 31 elupäästjale, nende seas seitsmele eraisikule, kes on päästnud inimeste elu. Medalisaajatest noorimad elupäästjad on 14-aastased Oleg Kiseljov ja Nikita Andrianov, kes päästsid uppumisohus kolmeaastase tüdruku.

Elupäästjat Maksim Melnitšenkot tunnustati elupäästmise eest kolmandat korda, varasemalt on Nõmme päästekomando vanempäästjat Melnitšenko saanud medali aastatel 2001 ja 2008.

Päästeteenistuse kuldrist annetati silmapaistvate teenete eest päästealal ja kauaaegse eeskujuliku teenistuse eest Põhja päästekeskuse teenistujale Anne-Ly Niliskile ning Eva Rinnele häirekeskusest. Lisaks tunnustati Anne-Ly Niliskit 45-aasta pikkuse töö eest staažimärgiga. Varem on Niliskit autasustatud päästeteenistuse hõberistiga 1999. aastal.

Keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest või teenete eest päästealal annetati päästeteenistuse hõberist kuuele inimesele ning päästeteenistuse medal 34 inimesele.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD