Parteide rahastaja ootab sisekaitseakadeemiat oma krundile

Enne valimisi annetas Priit Kotkas poliitikutele raha ja ootab nüüd valitsuselt otsust sisekaitseakadeemia viimisest Narva külje alla, kirjutab Eesti Ekspress.

Siseminister Marko Pomerants (Isamaa ja Res Publica Liit) moodustas 2010. aasta aprillis Ida-Virumaa tegevuskava töörühma. Ainsa ettevõtjana kuulus sinna Priit Kotkas, kes arendas Vaivara vallas kinnisvaraprojekti Narva Futura. Septembris kiitis valitsus heaks Ida-Virumaa tegevuskava 2014. aastani. Selle kohaselt oli siseministeerium valmis kaaluma valitsemisala asutuste ümberpaigutamist Ida-Virumaale.

Oktoobris annetas Priit Kotkas IRL-ile umbes 13 000 eurot, jaanuaris 2011 annetas ta Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) 6400 eurot ja Reformierakonnale 10 000 eurot. Pärast riigikogu valimisi koostas Narva Futura tutvustuse, mille kohaselt on uude arenduspiirkonda oodatud ka suuremad piirkondlikud ja üleriigilised õppeasutused. Kontaktisikuks oli Priit Kotkas.

2011. aasta aprillis sõlmisid IRL ja Reformierakond koalitsioonilepingu, milles lubati kaaluda uue sisekaitseakadeemia rajamist Ida-Virumaale. Maikuus valmisid Priit Kotkase tellimusel sisekaitseakadeemia Ida-Viru uue hoone eskiis ja asendiplaan. Juunis soovitas Vaivara vallavalitsus siseminister Ken-Marti Vaherile sisekaitseakadeemia jaoks Priit Kotkase arendust.

2012. aasta märtsis esitas siseministeerium valitsusele memo, mille järgi sisekaitseakadeemia ehitus Ida-Virumaale maksaks 100 miljonit eurot. Riigikontroll pidas plaani ebamõistlikuks.

IRL teatas otsusest, et sisekaitseakadeemia tuleb viia Ida-Virumaale, kolimist toetasid ka osa sotse ja reformierakondlasi. Valitsuse nõupidamisel toetasid kolimist IRL-i ja mõned Reformierakonna ministrid, vastu oli rahandusminister Jürgen Ligi (Reformierakond).

Valitsus otsustas akadeemia kolimise analüüsi jätkata, see peab valmima sügisel, kirjutab Eesti Ekspress.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD