Jaak Aaviksoo: Reformierakonna rahastamisskandaal pole seotud ühe parteiga

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ütles ETV saates "Kahekõne", et Reformierakonda tabanud rahastamisskandaal pole vaid ühe parteiga seotud, vaid viga on süsteemis.

"Minu jaoks ei ole see Reformierakonna rahastamisskandaal, minu jaoks see on poliitika rahastamise korraldus, selle läbipaistmatus, võimalikud ja võimatud kuritarvitused, mis tõenäoliselt on aset leidnud," ütles Aaviksoo vastates küsimusele Reformierakonna rahastamisskandaali kohta.

"Eks rahastamise probleeme on vist pea kõikide erakondade puhul tõstatatud ja vist ka kõigi puhul on jäänud õhku kahtlus, et ega see päris läbipaistev ei ole ja selle läbipaistvuse suurendamine on hädatarvilik," rääkis Aaviksoo, ja tõdes, et häid lahendusi pole leitud ka pika demokraatiakogemusega välisriikides, nagu Soome või Saksamaa.

Aaviksoo rääkis, et on teinud ka valitsuse tasandil ettepanekuid olukorra parandamiseks, näiteks soovitanud, et igal erakonnal oleks valimiskampaaniaga seotud kulutuste jaoks avatud konto, kus kõik tulud ja kulud oleksid kõigile näha, kuid samas tunnistas ta, et ka seda süsteemi oleks võimalik kuritarvitada ja ideaalselt lahendust pole, kuigi ühiskond võiks võimalikke variante tähelepanelikumalt kaaluda.

"Siltide kleepimine ühele või teisele erakonnale on vajalik, kui on kuritarvitusi olnud, aga see kindlasti ei ole piisav, sest probleem on süsteemis, mitte konkreetsete erakondade konkreetsetes isikutes," märkis Aaviksoo.

Reformierakonna rahastamisskandaali keskmesse sattunud justiitsminister Kristen Michali võimalikule tagasiastumisele ei soovinud Aaviksoo hinnangut anda ja ütles, et Michal langetab oma otsuse ise.

Comments  
  +1
Isamaa-, ehk elamislubade müügi skandaal aga on RAUDSELT seotud Sinu erakonnaga - sa sada korda vabadusvõitlejate poolt äraneetud kommarist kasvuhooneminister
  +7
Pumerangid töötavad, nii ka aaviksool. Kui vihkad rahvast ja seda mammona nimel, tuleb loobuda millestki veel kallimast ja need on elud.Üks näidis on ju olemas, kes tilgutite all ripub, nii ka teistel nülgijatel,,,põrgutule puud ikka minu võrumaa metsadest, needki tasuta.
  +8
See Aaviksoo jutt võiks kõlada ka umbes nii- minu jaoks on e-valimised poliitika korraldus, selle läbipaistmatus, võimalikud ja võimatud kuritarvitamised, mis tõenäoliselt on aset leidnud. Selline jutt oleks kindlast usutavam ja rahvale mõistetav.
  +5
Määäääääääääääääää
Teised tegid kaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  -10
Reform on kuul.
  +6
Tõepoolest ei kahtle, et viga on süsteemis, aga kahjuks selle vigase süsteemi on ehitanud reformierakond.

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD