Laasi ja Toobal riigikogust lahkuda ei kavatse

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Lauri Laasi ja Priit Toobal teatasid reedel, et jätkavad oma tööd riigikogus hoolimata prokuratuuri taotlusest võtta neilt süüdistuse esitamiseks saadikupuutumatus.

Laasi ja Toobal kinnitasid BNS-ile saadetud teates, et ei nõustu neile esitatud kahtlustustega ning kavatsevad kohtuvaidluses seista tõe välja selgitamise eest.

Ühtlasi märkisid nad, et prokuratuur vajab ilmselgelt mingi süüdistuse kohtusse viimist, sest põhjus, miks Keskerakonna peakontorit massiliste jõududega läbi otsiti, oli väljamõeldis ja sellega polnud midagi peale hakata.

Riigi peaprokurör Norman Aas esitas reedel õiguskantslerile taotluse teha riigikogule ettepanek anda nõusolek keskerakondlastelt Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks ja nende suhtes süüdistusakti koostamiseks seoses niinimetatud Ivor Onksioni süüasjaga.

Riigiprokuratuur soovib esitada riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises selles, et nad kallutasid endist erakonnakaaslast Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Euroopa Komisjoni Eesti esindust juhtiva Hannes Rummi e-posti kontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Lisaks soovib riigiprokuratuur esitada süüdistuse Priit Toobalile dokumendi võltsimises selles, et ta võltsis Eesti Keskerakonna viit kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitteasetleidnud sularahaannetusi kokku summas 11 030,28 eurot.

Samuti soovib riigiprokuratuur esitada süüdistuse Toobalile erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumises selles, et ta võttis võltsitud kassa sissetuleku orderite alusel erakonnale vastu sularaha summas 11 030,28 eurot, kuigi sissetuleku orderites ja nende alusel koostatud annetuste registris füüsiliste isikute sularahaannetustena kajastatud raha tegelik päritolu ei ole teada.

Seoses Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega on kahtlustatav ka juriidiline isik MTÜ Eest Keskerakond.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD