Tapmisega lõppenud naabrite tüli tõi alla kaheaastase vangistuse

Tänavu jaanuaris inimelu nõudnud naabrite tüli viis lõpuks kohtu ette vaid ühe mehe, kes peab karistuseks kandma alla kaheaastase vangistuse.

Kui algselt esitas prokuratuur süüdistuse kahele mehele, 1989. aastal sündinud Alekseile ja Raulile, süüdistades neist esimest tapmises ja kehalises väärkohtlemises ning teist kehalises väärkohtlemises, siis süüdimõistvat lahendit kuulis vaid Aleksei ja sedagi märksa kergema paragrahvi järgi.

Nimelt loobus prokuratuur Rauli süüdistamisest ja kohtul ei jäänud seega muud üle, kui mees neljapäeval õigeks mõista. Aleksei osas aga muutis prokurör tapmissüüdistuse ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatusest, ühtlasi avaldasid menetluspooled valmisolekut lahendada süüasi kokkuleppemenetluses. Tartu maakohus kinnitaski neljapäeval kokkuleppe, mille järgi peab Aleksei kandma ettevaatamatusest surma põhjustamise ning kehalise väärkohtlemise eest ühe aasta ja kümne kuu  pikkuse vangistuse.

Aleksei karistusaja alguseks luges kohus tänavu 16. jaanuari, kui politsei mehe kinni pidas ja ta ka vahi alla võeti.

Eeluurimisel kogutud andmetel said traagilised sündmused alguse 14. jaanuari õhtul, kui Kaunase puiesteel asuva maja ühes korteris pidutsenud noormeeste lärmamine hakkas häirima teise korteri elanikke. Esmalt otsustasid lärmi tõttu pahased elanikud pidutsejate korterist voolu välja lülitada, kui aga pidulised läksid elektri kadumise asjaolusid uurima, said kaks osapoolt trepikojas kokku ja puhkes tüli.

Eelnevalt lärmi põhjustanud Aleksei ja Raul ründasid uurimisandmetel naaberkorterist väljunud kaht meest, pekstes nad jõhkralt läbi, seisis algses süüdistuses. Üks kannatanutuest suri hiljem, teine sai vigastada, kuid tema vigastused ei olnud eluohtlikud.

Politsei pidas Aleksei ja Rauli otse sündmuskohal kinni ning kohus võttis Aleksei eeluurimise ajaks vahi alla.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD