EL-i välisministrid mõistsid hukka vägivalla jätkumise Süürias

Olukorda Süürias arutanud Euroopa Liidu välisministrid mõistsid hukka vägivalla jätkumise selles riigis.

Küprosel peetaval Euroopa Liidu välisminsitrite kohtumisel osalenud välisminister Urmas Paet ütles, et rahvusvaheline kogukond peab tegema kõik Süürias vägivalla lõpetamiseks, teatas välisministeerium BNS-ile. Ministri sõnul on väga oluline jõuda poliitilise lahenduseni, samuti on vaja tulemuslikumalt tegeleda sealse humanitaarkriisi leevendamise ning põgenike abistamisega. Ka tuleb alustada konflikti käigus toimepandud võimalike inimsusevastaste kuritegude ja inimõiguste rikkumiste uurimist.

EL-i välisministrid mõistsid kohtumisel taas teravalt hukka vägivalla jätkumise Süürias.

Paet nimetas murettekitavaks võimalikku kriisi levimist Süüria naaberriikidesse, eelkõige Liibanoni. Põgenike suur arv mõjutab aga ka Türgit, Jordaaniat ja Iraaki. Paet nimetas äärmiselt oluliseks jõuda igasuguse relvastatud tegevuse lõpetamiseni Süürias, lsiaks sellele tuleb edasi liikuda üleminekuvalitsuse moodustamise suunas.

Paet nimetas kahetsusväärseks, et ÜRO julgeolekunõukogus ei ole suudetud üksmeelele jõuda Süüria režiimi survestamises. Ta lisas, et konflikti püsimisel peab rahvusvaheline kogukond olema valmis kaaluma täiendavate sanktsioonide kehtestamist.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD