Paet mõistis igasuguse naljategemise holokausti teemal hukka

Välisminister Urmas Paet mõistis igasuguse naljategemise holokausti teemal hukka.

"Kui vaadata seda ebaõnnestunud reklaami ja seda ebaõnnestunud nalja, siis mina ei nimetaks neid kumbagi isegi mitte naljaks," ütles Paet BNS-ile kommenteerides hiljaaegu avalikuks saanud gaasifirma reklaami, kus oli kasutatud Teise maailmasõja aegse Auschwitzi koonduslaagri värava fotot kirjaga "Arbeit macht frei" ("Töö teeb vabaks") ja mainitud reklaami pilkavat Eesti Ekspressi naljarubriigis ilmunud dieetablettide "reklaami", mis ütles, et Buchenwaldis polnud pakse.

"Ei saa olla isegi taotluslikult nali, mis mis teeb haiget väga paljudele inimestele, mis solvab väga paljusid inimesi, meile kõigile on ju teada kui paljud inimesed täiesti võikalt tapeti koonduslaagrites, nii et üritada pöörata seda teemat mingiks naljaks või reklaamiks on ikka absoluutselt vastuvõetamatu ja kohatu," sõnas Paet. "Nii et see on heast maitsest väga-väga kaugel ja mul on kahju, et paljud inimesed on selle tulemusel saanud haiget ja solvatud ja Eesti inimesena on mul väga piinlik sellepärast" ütles Paet.

Natsikurjategijaid küttiv Simon Wiesenthali keskus mõistis pühapäeval hukka nädalalehe Eesti Ekspress huumorilküljel ilmunud karikatuuri.

Wiesenthali keskus nimetas ajalehe huumoriküljel ilmunud karikatuuri jälestusväärseks ja perversseks ning kõiki holokausti ohvreid solvavaks. Keskuse esindaja Efraim Zuroff mõistis karikatuuri avaldamise hukka, süüdistades selle ilmumisega seoses taas Eestit natsilembuses.

"Tegemist oli iroonilise naljaga, kus me pilasime Isamaa ja Res Publica liiget, kes reklaamis oma ettevõtet ootamatul moel. Kõik inimesed ei taju nalju ühtemoodi, eriti need, kes on teisest kultuuriruumist," ütles BNS-ile Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.

Vedler viitas juhtumile, kus gaasiseadmeid müüv Eesti firma Gasterm Eesti OÜ riputas oma kodulehele foto Auschwitzi koonduslaagrist ja selle väravast kirjaga "Arbeit macht frei" ("Töö teeb vabaks").

Eesti Ekspress avaldas huumoriküljel Kranaat foto koonduslaagri vangidest, lisades sellele doktor Mengele dieediravimeid reklaamiva teksti.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD