Parts kohtus Hiina transpordiministri Yang Chuantangiga

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtus esmaspäeval Pekingis Hiina Rahvavabariigi transpordiministri Yang Chuantangiga.

Kohtumisel räägiti kahe riigi transpordikoostöö praktilistest võimalustest, teatas ministeerium. Hiina on huvitatud leidma lahendusi oma kaupade viimiseks Euroopasse.

Yang Chuantang tutvustas kohtumisel oma valitsuse 12-punktilist kava majanduskoostööks Euroopaga ning selgitas Hiina investeerimispankade plaane 10 miljardi dollari eraldamisel investeeringuteks Euroopasse.

Parts ütles kohtumisel, et Eesti pakub häid ja ökonoomseid lahendusi Hiina kaupade transpordiks. Eesti logistikaklaster peab tema sõnul jätkuvalt aktuaalseks Hiina kaupade suure jaotuskeskuse rajamist Eestisse, mis teenindaks Skandinaavia, Ida-Euroopa, Venemaa, SRÜ, Kesk-Aasia 300 miljoni tarbijaga turupiirkonda.

"Me soovime näha rohkem konkreetseid Hiina erainvesteeringuid Eestisse," ütles Parts.

Kohtumisel oli jutuks ka tehing, millega Eesti Raudtee ostab Hiina ettevõttelt vedureid. Samuti räägiti Hiina vajadusest suurendada otselendude arvu Euroopasse ja soovist tõhustada merenduskoostööd kahe riigi vahel.

Esmaspäeval kohtus Parts ka logistika- ja investeerimiskontserni HNA nõukogu esimehe Adam Taniga. HNA grupp annab tööd 120 000 inimesele ja teenindab aastas 39 miljonit reisijat, selle aastakäive küünib 16 miljardi dollarini. HNA grupile kuulub 14 lennukompaniid, 15 lennujaama, 55 turismiettevõtet, 60 hotelli, 56 laeva ja 400 kaubanduskeskust.

Teisipäeval viibib Parts Tianjinis, kus ta osaleb maailma majandusfoorumi töösessioonides ja teeb ettekande linnade vastutusest maailma majanduse arendamisel.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD