Keskerakond tahab kolmikute sünni korral maksta 10 000 eurot toetust

Keskerakonna fraktsioon esitab teisipäeval riigikogule seaduseelnõu, mis jõustumisel kehtestaks kolmikute ja enamate mitmike sünni korral 10 000 euro suuruse riikliku sünnitoetuse ja võimaldab vanemahüvitist ning lapsehoolduspuhkust mõlemale vanemale.

„Kolmikute sünd on Eestis erakordne sündmus, mis toob aga perele kaasa ka väga suured majanduslikud väljaminekud,“ ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps, „Erinevalt teistest Euroopa riikidest puudub Eestis igasugune riigipoolne toetus kolmikutele.“

Tema sõnul pole mitmike sünni puhul loodud erimeetmeid, mistõttu on tekkinud olukord, kus kolmikute perede toetamine on jäetud omavalitsuste hooleks, teatas partei pressiesindaja.

Keskerakonna fraktsiooni esitatav eelnõu muudab riiklike peretoetuste, töölepingu- ja vanemahüvitise seadust ning on planeeritud jõustuma 1. jaanuaril 2013. Seaduse jõustumisel on maksimaalne kulu riigieelarvele esimesel aastal 158 405 eurot ning igal järgneval aastal 212 607 eurot.

2009. aastal sündisid Eestis kahed, 2010. aastal neljad ja 2011. aastal viied kolmikud.

Valitsuspartei Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on teinud oma koalitsioonipartnerile Reformierakonnale samuti ettepanekud lastetoetuste süsteemi muutmiseks. IRL soovib, et lisaks lastetoetuste vajaduspõhiselt tõstmise tuleb jätta laste- ja peretoetused toimetulekutoetuse määramisel arvestamata ning kehtestada nelja ja enama lapse vanemale 169 euro suurune igakuine vanematoetus.

Esmaspäeval kogunenud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ja Reformierakonna koalitsiooni eestseisus otsustas moodustada laste- ja peretoetuste töörühma, mille eesmärgiks on ette valmistada laiapõhjaline peretoetuste reform. Töörühma kuulub neli IRL-i ja neli Reformierakonna esindajat.

Comments  
  +1
keskerakond on tõedt hea odeega välja tulnud. uutel valimistel tuleb vist hääl edgari
le või veel kellegile seallt parteist anda..Asjalikke inimesi seal ju jagub
  0
Tegelikult enamus kolmikuid sünnib nö katseklaasi lastena. Ja need vanemad kasvatavad oma kolmikud üles, kas toetus on 19 eurot või 10 000 eurot.
  0
see on mu kahe aastane palk
  +5
hea mõte tulebki toetada selliseid sündimusi
  +6
Keskerakonna poolt kahtlemata rõõmustav ettepanek ja mõistmine olukorra tõsidusest jätkuvalt langeva iibe puhul, aga sügavalt kahtlen kas rahvavaenulik valitsuspartei on huvitatud Eesti rahva jätkusuutlikuse nimel töötama.
  -6
kas keskerakonna kolmikute?

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD