Korduvalt karistatud mees pettis automüüjailt välja ligi 20 masinat

pilt on illustratiivneKriminaalkorras varguste ja narkootikumide eest karistatud Reeno Mätlik pettis oma autot müünud inimestelt nende sõiduki välja eraisiku antud järelmaksu abil, vahendas ETV saade „Pealtnägija“.

Põhja prokuratuuri menetletav kriminaalasi puudutab 14 auto välja petmist, kuid tegelik ohvrite arv ligineb 20-le, sest kõik kannatanud pole politseisse pöördunud.

Mätlik otsis kuulutustest odavamaid autosid, küsis müüjatelt järelmaksu võimalust ning kirjutas kõigile nende soovitud lisagarantiidele alla, et masin kiiresti kätte saada. Kui auto käes, mees ülejäänud raha ei maksnud. Autoregistrikeskusesse minnes selgus, et kannatanu auto polnud enam tema nimel.

Lühikese aja jooksul pärast seda, kui Mätlik oli sõiduki oma valdusesse saanud, müüs ta selle edasi järgmisele isikule, kuna sõidukit saab edasi müüa ka müügilepingu alusel ning omanikuvahetuse kanne ARK-is pole vajalik.

„Pealtnägijas“ rääkinud kannatanud leidsid oma autod üles, kuid prokuratuur langetas kõigi nende puhul otsuse, et auto tuleb uutele omanikele tagastada, sest nad on heausksed ostjad hoolimata sellest, et algupärane omanik polnud raha saanud. Juriidiliselt on määrav see, et ohvrid olid masina algul vabatahtlikult Mätliku kätte andnud.

Prokuratuur väidab, et mehe otsimisega tegeletakse aktiivselt. Viimastel andmetel nähti teda Soomes. Politsei ootab infot Mätliku asukoha kohta või informatsiooni, mis võiks viia tema tabamiseni. Samuti oodatakse, et võtaksid ühendust kõik ohvrid. vahendas ETV saade "Pealtnägija".


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD