Menu

.      

Liikluskomisjon kutsub jalgrattureid kandma helkurvesti

pilt on illustratiivneKolmapäeval kogunenud valitsuse liikluskomisjon arutas liiklusohutusalast olukorda ning tegi ettepaneku avalikult arutada, kas jalgrattur peaks helkurvesti kasutama soovituslikus või kohustuslikus korras.

Eriti oluline on helkurvesti kasutamine neil, kes käivad jalgrattaga tööl ja liiguvad asulavälisel sõiduteel, teatas liikluskomisjon BNS-ile. Samuti võiks liikluskomisjoni hinnangul kaaluda helkuri või kohustuslikku helkurpaela lisamist poodides müüdavatele sügis-talvistele üleriietele.

Liikluskomisjon kuulas ka ettepanekuid liiklusseaduse muutmiseks, mis puudutab ühistranspordiradade ja parkimiskellade kasutamist, patrullsõidukite eraldusribal parkimist töö tegemiseks, mopeedautode juhtimisõiguse alammäära muutmist, kohustuslike dokumentide kaasaskandmist ning liiklusmeditsiini komisjoni koosseisus olevate eriarstide loetelu laiendamist.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium moodustab liiklusseaduse parandusettepanekute läbivaatamiseks ametkondade vahelise töögrupi.

Lisaks sai liikluskomisjon ülevaate olukorrast liikluses ja registreerimismärgi numbrituvastuse kasutuselevõtust, mis võimaldaks teha automaatset järelevalvet tehnoülevaatuseta ja kindlustuseta sõidukite väljaselgitamiseks. Veel anti komisjonile ülevaade alkoholipoliitika rohelisest raamatust ning tutvustati selles toodud meetmeid, mis on suunatud joobes juhtimise tõkestamiseks.

2008. aastal moodustatud liikluskomisjoni juhib majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Komisjoni koosseisu kuuluvad justiits-, haridus-, rahandus-, sise- ja majandusminister, maanteeameti peadirektor, politsei peadirektor ning omavalitsuste ja valitsusväliste organisatsioonide esindajad. Samuti kaasatakse kord kvartalis koguneva komisjoni töösse vastava ala asjatundjaid ja väliseksperte.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD