Prokuratuur saatis laibatükeldajast topeltmõrvari kohtusse

vtLääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 35-aastast Andrest Pärnumaal Audrus kahe naise mõrvas ja seejärel hukkunute surnukehade tükeldamises.

Süüdistuse kohaselt lõi Andres möödunud aasta novembris Audru alevikus korteris korduvalt 55-aastast Karinit ja kägistas ta surnuks. Surnukeha mees tükeldas ja uputas erinevatesse veekogudesse oma elukoha lähistel.

Tänavu 6. aprilli pärastlõunal tungis süüdistatav Audru kalmistu lähistel kallale 21-aastasele Erikale, et röövida temalt sülearvuti. Andres lõi naist süüdistuse järgi vähemalt ühel korral ning kägistas ta surnuks. Mees tükeldas taas surnukeha ja mattis mulla ja okste alla.

Politsei pidas varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Andrese Erika mõrvas kahtlustatavana kinni 7. aprillil. Uurimise käigus selgus mehe võimalik seotus varasema Karini kadunuks jäämisega.

Mõrva eest, kui see on toime pandud julmal viisil, vähemalt teist korda ja seoses röövimisega näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri hinnangul väärib nende juhtumite lahendamise puhul erilist esiletõstmist Audru ja lähikonna konstaablite tegutsemine, samuti nende uurijate ja kriminalistide hea töö, tänu kellele arvatav mõrvar nii kiiresti tabati. "Erilised tänusõnad ka ohvriabi töötajale ja menetlustoimingutes osalenud tuukritele asjatundliku tegutsemise eest," märkis prokuratuur.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD