Sisekaitseline eelkoolitus alustab sügisest ka Põlva gümnaasiumis

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur ja Põlva gümnaasiumi direktor Koit Nook allkirjasid sisekaitselise eelkoolituse koostöölepingu, kirjutab politsei- ja piirivalveameti ajakiri Radar.

„Teadmised, kuidas ennast ja teisi kaitsta ning aidata ei ole olulised mitte ainult eriteenistuste töös. Iga sisekaitselise eelkoolituse läbinud noor annab meie kaaskodanikele veelgi suurema kindlustunde, et kriitilistes olukordades osatakse käituda õigesti,“ ütles sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur, kommenteerides noorte suurt huvi sisekaitseteemade vastu.

Praeguseks toimub sisekaitseline eelkoolitus Orissaare gümnaasiumis, Tabasalu gümnaasiumis, Põlva keskkoolis, Pärnu hansagümnaasiumis, Kohtla-Järve Järve vene gümnaasiumis, Kohtla-Järve Järve gümnaasiumis ning Iisaku gümnaasiumis. Sellest sügisest on plaan alustada koostööd ka kolme Narva kooliga.

Sisekaitselise eelkoolituse eesmärk on anda gümnaasiumiõpilastele teadmisi ja oskusi, mida on vaja avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel, tuletõrje- ja päästetegevusel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös.

Eelkutseõpe jaguneb kahte suuremasse rühma: politsei ja piirivalve valdkonna ning päästetegevuse valdkonna erialad. Tunnid toimuvad nii klassiruumides kui käiakse ka sisejulgeolekuametites kohal töötingimusi vaatamas. Õppe lõpus korraldatakse praktiline õppelaager, kus kinnistatakse teoreetilisi teadmisi praktiliste tegevuste kaudu.

Eelkutseõppe edukad läbijad saavad abipolitseiniku või -päästja ettevalmistuse ning võivad soovi korral sooritada sellekohase eksami ja omandada kutsetunnistuse. Sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel saavad eelkutseõppe läbinud noored kutsesobivusvestlusel lisapunkte.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD