Prokurör nõuab lapse elu nõudnud õnnetuse asjus tingimisi karistust

pilt on illustratiivneViru ringkonnaprokuratuur nõudis Viru maakohtus tingimisi karistust naisele, kelle firmale kuuluva maja fassaadil rippunud tõstemehhanismi osa kukkus ligi viis aastat tagasi peale poisile, põhjustades lapse surma.

Prokuröri hinnangul on 64-aastane Ljudmilla süüdi ettevaatamatusest surma põhjustamises ning kohus peaks talle määrama kaheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Ljudmilla end ise süüdi ei tunnistanud ning ka tema kaitsja leidis, et kohus peaks langetama õigeksmõistva otsuse.

Kohus kuulutab lahendi 5. oktoobril.

Õnnetus juhtus 2007. aasta 28. juuli pärastlõunal Narvas Võidu tänaval, kus maja fassaadil metallist trossi otsas rippunud raudbetoonist ballast kukkus peale tänaval viibinud 12-aastasele poisile. Laps sai õnnetuses üliraskelt vigastada ning suri.

Õnnetuse asjaolusid uurima asunud korrakaitsjad selgitasid, et maja, mille küljest betoonist ballast kukkus, kuulus 64-aastase Ljudmilla firmale. Ühtlasi selgus, et Ljudmilla oli jätnud korraldamata maja küljes oleva tõstemehhanismi tehnilise järelevalve ning ei taganud selle korrasolekut. Seetõttu saigi võimalikuks, et tõstemehhanism purunes ja betoonist ballast kukkus tänavale, kus tabas last.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Viru ringkonnaprokuratuur Ljudmillale süüdituse surma põhjustamises ettevaatamatusest, mille eest võib kohus süü tõendamise korral määrata kuni kolmeaastase vangistuse.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD