Eesti Gaas hakkab tuleval aastal elektrit müüma

Eesti Gaas hakkab tuleval aastal elektrituru avanedes elektrit müüma, elektrimüügiluba on ettevõttel juba olemas, kirjutab Postimees.

Eesti Gaasi juhatuse esimees Raul Kotov ütles lehele, et ettevõte tahab tuleval aastal jõuda 5000 kliendini: "Turuosa võiks jääda alla kümne protsendi, vaevalt et see saaks suurem olla."

Kotovi sõnul seisneb Eesti Gaasi eelis selles, et nad saavad pakkuda asju koos. "Gaasi kasutajatele saame pakkuda ka elektrit, see on meie võimalus," ütles ta.

Ettevõte loodab elektrit müüa eelkõige kodutarbijatele ja väiksematele ettevõtetele. "Ma ei usu, et suudame Eesti Energiaga võistelda suurklientide pärast," lisas ta.

Eesti Gaas ei hakka elektrimüügil ise bilansihalduriks, energiaportfelli paneb neile kokku Nordic Power Management, kes pakub teenust ka Imatra Elektrile.

Eesti Gaasil on 42 000 kodutarbijast ja 1600 ettevõttest gaasiklienti ning esindused kümnes linnas.

Leht märgib, et kui Eesti Gaas tahab hakata elektrit müüma, siis Eesti Energia tahab omakorda saada Balti riikides gaasimüüjaks. Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink ütles lehele, et usub sarnaste teenuste ristmüügi edusse.

Peale Eesti Gaasi ja Eesti Energia hakkavad tuleval aastal väiketarbijatele elektrit müüma veel Elektrum, 220 Energia, Imatra Elekter, Viru Keemia Grupp ja Elektrimüügi AS.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD