Riigikogu tähistab 20 aasta möödumist parlamendi taas tööle asumisest

Riigikogu korraldab järgmisel nädalal rahvusraamatukogus konverentsi, et tähistada 20 aasta möödumist iseseisvuse taastanud Eesti parlamendi tööleasumisest.

5. oktoobril 1992 kogunes oma esimesele istungile riigikogu seitsmes koosseis. Kõigepealt andsid riigikogu liikmed ametivande ja valisid juhatuse. Riigikogu esimeheks sai Ülo Nugis ning aseesimeesteks Tunne Kelam ja Edgar Savisaar. Seejärel toimusid presidendi valimised. 59 häälega sai presidendiks Lennart Meri. Parlamendi avaistungil moodustati ka riigikogu kantselei ning kehtestati ajutine kodukord ja töökord, teatas riigikogu pressiesindaja BNS-ile.

Tähistamaks neid ajaloolisi sündmusi toimub järgmise nädala reedel, 12. oktoobril algusega kell 10 Tallinnas rahvusraamatukogus konverents "Quo vadis, Riigikogu?", kus põhiettekannetega esinevad Tartu ülikooli riigiteaduste instituudi teadurid Vello Pettai ja Mihkel Solvak ning paneeldiskussiooni juhib e-riigi akadeemia programmidirektor Liia Hänni.

Riigikogu hoones on avatud rahvusraamatukogu koostatud näitus "Riigikogu tuli taas kokku", mis kajastab valimisseaduse väljatöötamist, valimiste läbiviimist ja seitsmenda riigikogu esimesi tööpäevi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD