Haiglate ja arstide esindajad neljapäeval kokkuleppele ei jõudnud

Haiglate ja arstide esindajad neljapäeval toimunud arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu ja haiglate liidu läbirääkimistel kokkuleppele ei jõudnud ning arstide streik jätkub ka järgmisel nädalal ja laieneb ka maakonnahaiglatesse.

"Streigi lõpetamist võimaldavale kokkuleppele me täna ei jõudnud," kinnitas arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa neljapäeval BNS-ile. Vaatamata sellele hindas ta läbirääkimisi konstruktiivseteks. "Me jõudsime mitmes punktis kokkuleppele märksa lähemale, kuid arutatavate teemade ring oli väga mahukas ja ühest päevast jääb lihtsalt väheks."

Rehemaa sõnul jätkatakse läbirääkimisi taas esmaspäeval ning kavas on esitada läbirääkimistel osalemise kutse ka sotsiaalministrile. "Mitmete meie küsimuste lahendamine jääb selgelt väljapoole haiglate liidu kompetentsi, seetõttu otsustasime kaasata läbirääkimistesse ka sotsiaalministeeriumi esindaja."

Rehemaa sõnul jätkuvad läbirääkimised esmaspäeval kell 16. "Kuni kokkuleppe saavutamiseni streik jätkub ja ka laieneb kavandatud mahus," nentis Rehemaa. Samal ajal jäi Rehemaa optimistlikuks ja avaldas arvamust, et streigi lõpetamine järgmisel nädalal on võimalik.

Haiglate liidu juhatuse esimehe Urmas Sule sõnul olid kaks kõige mahukamat läbirääkimiste teemat arstide ja tervishoiutöötajate töötasu ja töökoormus. "Arutasime seda mitu ringi ja leidsime, et neid asju tuleb vaadelda kompleksselt. Ei ole võimalik vaadelda üht teisest eraldi," rääkis Sule BNS-ile. "Ja kuni nendes küsimustes kokkulepe puudub, ei ole võimalik ka edasi minna."

Esmaspäeval alanud arstide ja tervishoiutöötajate streik toimub Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Järgmisest esmaspäevast plaanitakse streigi korras peatada ka plaaniline statsionaarne arstiabi. Sellega liituvad Narva, Pärnu, Viljandi ja Kuressaare haiglad, kus lõpetatakse eriarstiabi andmine. Streigi suurim võimalik tagajärg on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi osutatakse alaealistele, rasedatele ja onkoloogilist või hematoloogilist ravi saavatele patsientidele.

Haiglates lõpetati esmaspäeval uute patsientide registreerimine ambulatoorsetele vastuvõttudele või uuringutele nende spetsialistide juurde, kes streigivad.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD