Võrulaste lipu konkursile laekus üle poolesaja kavandi

FOTO: https://maps.google.eeVõrulastele oma lipu leidmiseks välja kuulutatud konkursile laekus üle poolesaja kavandi, komisjon valib nende seast välja 2-4 paremat tööd.

Tänavu mais välja kuulutatud võrulaste lipu konkursile laekus kokku 53 kavandit 31 autorilt, edastas Võru instituudi esindaja. "Väga uhke ja suur konkurss, seda ei osanud arvatagi," ütles lipukonkursi üks eestvedaja Kaido Kama.

Võistlustööde hulgast valib Võro seltsi kokkukutsutud lipukomisjon välja 2-4 kõige paremat kavandit. Komisjoni kuuluvad Kaido Kama, Jaan Kaplinski, Ivari Padar, Navitrolla, Priit Sibul, Ülle Harju, Ülo Plakso, Marju Kõivupuu ja Andres Määr.

Komisjonile annavad nõu riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed, Udmurdi lipu autor Juri Lobanov ja kunstnik Leonhard Lapin.

Parimad tööd avaldatakse väljaandes Uma Leht, konkursi võitja selgitatakse välja rahvahääletusel.

Rahva lemmikuks osutunud lippu näidatakse esimest korda tuleva aasta juunis üritusel Uma Pido.

Comments  
  +3
Võru linna lipu peale sobib hetkeseisuga seisma seltskond päkapikke - just sellised juhivad meil linna hetkel. Mehed oma tegude mõõtu ja vastupuidi. :)
  +2
Kelle loll plaan see jälle oli. :p
  +1
on läbi aegade mistahes korra ajal olnud paraski juures !!!
  +4
Kas see on sama Kama, kes siis, kui Eesti iseseisvumise eest hääletada vaja oli, Ülemnõukogu peldikusse peitu puges? Vääriline mees lippu valima ja kõrge lennuga aga kardab, et äkki peremehed tulevad tagasi
  +6
Oluline oleks kindlasti, et sirp ja vasar ei puuduks lipul.
  -2
Aso :u :u :u

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD