Piirikaubitsejaid ootab kaks karmi piirangut

Pilt on illustratiivne  FOTO: MTAÜle Euroopa Liidu piiri Eestisse tubakatooteid ja alkoholi vedavate inimeste tegevus saab kõva tagasilöögi, kui valitsus ja riigikogu kiidavad heaks maksu- ja tolliameti ettepanekud piirikaubanduse tõkestamiseks, kirjutab Postimees.

Ameti pakutud lahendus näeb ette, et piiriületaja võiks saada seadusega lubatud mahus sigarette või alkoholi aktsiisivabalt üle piiri tuua praeguse päeva asemel korra nädalas, esmakordsel Eestisse sisenemisel ja tingimusel, et kolmandas riigis on viibitud vähemalt 48 tundi.Seejuures maksuvaba alkoholi ja tubaka kogust ei muudeta – õllest kangema alkoholi puhul saab füüsiline isik endiselt üle piiri tuua kuni ühe liitri alkoholi ning tubaka puhul kuni kaks pakki sigarette, 100 sigarillot või 50 sigarit, kirjutab Postimees.

Meetmed tingib see, et maksu- ja tolliamet on viimasel ajal pidanud tunnistama Venemaalt tuleva illegaalse piirikaubanduse kasvu Kirde- ja Kagu-Eestis.

Ameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe selgitas Postimehele, et praegu kehtivates alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadustes on kaubavedu hõlbustav nüanss: kolmandast riigist tubakatoodete ja alkoholi aktsiisivabalt Eestisse toomist piiratakse ühe kalendripäevaga. Kui aga inimesega kaasas olev üleveetav kogus jääb piirnormidesse, siis seda piiril kirjalikult ei deklareerita. Nii puuduvad riigil andmed selle kohta, kas inimene pole samal päeval juba aktsiisivabalt kaupa üle piiri toonud, ning seda saab teha mitu korda päevas.

«Umbes 90 protsendil juhtudest toob reisija idapiiri ületamisel kaasa legaalse koguse sigarette ja legaalse koguse alkoholi. Sellest lähtuvalt toodi maksu- ja tolliameti hinnangul 2012. aasta esimesel poolaastal arvestuslikult üle idapiiri 426 578 liitrit absoluutalkoholi ja 42,15 miljonit sigaretti,» kirjeldas Veermäe. Nende üle piiri toomine on legaalne seni, kuni seda ei üritata maha müüa või edasi anda.

Maksupettuste tõkestamise valitsuskomisjon nõustus, et piirijärjekordade vähendamiseks tuleb rakendada rangemaid meetmed. Samas ei olnud komisjon üksmeelel, kas tuleks kasutusele võtta nii kalendrinädala kui ka 48 tunni ajapiirang või piisab ühest.

Muudatusest tulenevate ohtudena märgiti lisaks piirkonna eripärast ehk kõrgest tööpuudusest tulenevaid sotsiaalseid probleeme ja võimalikku kuritegevuse kasvu. Sellele vaatamata kiitis komisjon heaks, et rahandusministeerium hakkab seadusemuudatust ette valmistama.

«Meie hinnangul asendub seadusemuudatuse jõustumisel vähemalt 20–30 protsenti reisijate poolt toodavatest sigarettide kogustest legaalsete sigarettidega. Täiendavalt laekuks sellisel juhul riigile makse hinnanguliselt 2,5–4,4 miljonit eurot,» ennustas Veermäe.

Comments  
  +3
saime, mis tahtsime:
http://oiguskantsler.ee/sites/default/files/field_document2/6iguskantsleri_soovitus_kutuse_maksustamisest_esti_ja_venemaa_maanteepiiripunktides.pdf
  +7
tublid kagu-eestlased , valige edaspidi ka randpere taolisi riigikokku siis jääte varsti ilma püksata.
  +3
mis seal piiril toimub SS vä??? SEadust ju pole,ainult erinevad "TÕLGENDUSED"? Ja mingid vormidesse(maskidesse) riietatud AHVID(blöndid) korraldavad oma eesti seadusi euro direktiivis :lol: Sõitke klounid seenele,tegelikult olete ju seaduse silmis kriminaalid ja mafiosnikud.Ametkondlikuks kasutamiseks on sise info, aga mitte see, mis puudutab enamust piiri ületajaid.Psüholoogiat on teile õpetatud-kambaga peedistama ja "VORM" annab teile õiguse. Kuulge klounid,te ületate kaunis kõvasti oma "vormi" võimu piire ja lõpetate ilmselt euroopa kohtus. Edu teile "bull setiga"
  +6
No küll hakatakse siis puskarit ajama või siis nagu Andropovi kuiva seaduse ajal tehti kanget õlut ! Tubakat võib ise ka kasvatada , nagu saksaajal . Igatahes riik kaotab sellite piirankutega kindlasti maksuraha rohkem , kui praegalt .
  +10
Eestit võib liigitada arvestades viimasel ligemale kahel aasta vältel toimuvaga EL enim taandarenud riigiks, kus lokkab tööpuudus, vaesus ja seoses sellega kasvab kuritegevus, mida märkimisväärselt on tunda just Kirde ja Kagu-Eestis. Kahjuks tänane EV valitsus on liiga rumal, ebapädev selleks, et riigis toimuvast aru saada, lahendust tuleb otsida probleemile st. luua töökohti ja anda rahvale võimalus normaalset elu elada mitte võidelda tagajärgedega mille riik st. tänane valitsus ise on põhjustanud.
  +3
Rhava pettus ja vale on piiri tedmatus ,mitu korda päevas v kuna käib keegi 3 -ndas riigis ..!"...seda loeb ka iga esimene kirjaoskaja -käija passist välja mitu ,viisa templit ja mis kuupäevadega nee dseal on ..."Ei ,saa käija -viisaga riikides ,ilma 8ei kalli viisa ega ka seal juures passivahetust -kui see templitest täis saab välis riiki sisenemisel ja sealt väljumisel !"...
Ja seda saab iga piir kontrollida sinna lastes ,kodannike "kas ta on seal sama kuupäeva v mmitmendal viimati olnud juba kodaniku passi viimase templite -kolmandate riikide poolt !"
  +4

Quoting jevro:

see jälle kindlasti euro seadustega kooskõlas :-) või on jeesti juba jeuros nii kõval järjel,et muudab ka neid seadusi.


aga muudabki ju ..:D ..eesti kummardab euroopat ,räägib rahvale nende vabdusest ja heaolust aga kuidagi pole proportsioonis sealsed kasvatus , õpetus ,töö ja emuud aluvajalikud meetodid -lisaks sedaused mis tehakse (ka teistes balti riikides 9 on ju erndlikud nn. valitsused -meid "erandlikeks ida euroopa ääre maadeks !2...samas soome on ju olnud euroopaga liidus ja kooskõlas ilmu ja aegu ,samas seal käikse vabalt venemaal ja ostetakse sedabodavamat venekaupa ja meie -balti riigid kes me ise teenisime seda venemaad "ammustame omale kätte ,et sealt mitte võtta ???"...
euroopat ei huvita meie areng ega sedauses ega olud vaid meie -neile kuuluvusega kaasamäng ja kummardused ja kaasa rääkivus ning maksud -euroopa kasuks !"...ja kust siis meie valitsus selle raha võtab ikka neilt ostes ja rahgavst aina vaesemalt ja kehvemat tulevikku luues !"...
  +5
miks maksu ja tolli ametid ja üldse valitsus siis laseb müüa ja teha poe kette negu : "maxima ", "säästu market " "prisma " jt kaubanduselike ,et rahavas ju samamoodi saaks odavamalt välisriikide kaupa odavamalt (mis ju samamoodi odavama kaubana ja v-riigile aktsiisiga ,tulevad odavamad rahvale ,kui kohalik mis iganes toodang v töö v ise tootmine ) Siin kohal tahaks meelöde tuletada kõigile võimudele ja seaduste koostajate ja ellu raknedajatele ,...: nende palk ja amtiga seonduvad kulud ja tulkud on jahh rahvaga võrreldes suurte kasumite ja resrvidega aga enamus vaenminimkonnast on seda nõukogude liitu ise teeninud ja seal oma parema ja hea elklu siuhtumise omandanud( mitte tänapäeva kurjategijad ja muud pahelised ...varsti paneb vana ja vaene , seemne mulda ja tuleb valitsus ja keelab seda , üles korjata jatarbida !".paraleelne võrdlus -3 nda riigi poolt (,odavamlt eluks võimalike toodega ) ka illegaalne või kuida s-"mine osta poest ja välisriikide kauppu kallimalt ja sealt kasvabki vaid riigi kassa -aktsiisilt ja rahal pole töödki ,mille eest seda osta v siis ise toota "..
  +9
see jälle kindlasti euro seadustega kooskõlas :-) või on jeesti juba jeuros nii kõval järjel,et muudab ka neid seadusi.
  0
:u :u

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD