Haiglate ja arstide esindajad kokkuleppele ei jõudnud

Arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu, haiglate liidu ja sotsiaalministeeriumi esindajate kõnelustel esmaspäeva õhtul kokkuleppele ei jõutud, kõnelused jätkuvad kolmapäeval.

Kõnelustel osalenud sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles BNS-ile pärast kohtumist, mis kestis pisut üle nelja tunni, et "läbirääkimised osapoolte vahel jätkuvad".

Minister sõnas, et kõnelustel "jõuti lõpptulemusele lähemale".

"Kindlasti on kokkulepe võimalik, küsimus on selles, kui palju kumbki pool on valmis järele andma," ütles ta.

Pevkuri sõnul täpsustavad meditsiinitöötajate esindajad oma seisukohti, kõnelused jätkuvad ministri sõnul arvatavasti kolmapäeval. Ministri hinnangul olid läbirääkimised konstruktiivsed ning mitmes punktis jõuti edasi.

"Ma ütleksin, et tunneli lõpus mingi valgus paistab," sõnas Pevkur.

"Mis on arstide üks suuremaid nõudmisi olnud, et arst-residentide töökoormus ja palganumber peaksid jõudma 40 tunnini 32 asemel. Selles osas ei ole meil enam eriarvamusi. Pigem on küsimus selles, millisel kuupäeval me suudame seda teha," märkis minister rahvusringhäälingu uudistesaatele "Aktuaalne kaamera".

"Olen enam-vähem rahul sellega, mida me täna kuulsime. Me jõudsime üksmeelele teatud küsimustes. Minister andis sõnumi, et meie pikaaegsed ootused võivad täituda. Aga kahjuks ei ole meil täna konkreetset kokkulepet üheski punktis. Nii et meil ei jää muud üle kui oodata," kommenteeris nooremarstide esindaja arstide liidus Märt Põlluveer uudistesaatele.

"Me tegime ettepaneku, et haigekassa nõukogu võtaks järgmisel aastal kasutusele jaotama tulemist maksimaalselt seadusega  lubatud osa," sõnas arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa, kelle sõnul alles arvutatakse, kui suurt palgatõusu selle arvelt on võimalik saada.

Haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule ütles, et uuesti tullakse tõenäoliselt kokku neljapäeval.

"Jõudsime nii kaugele, et praegu kalkuleerime neid mõjusid, mida haigekassa juhatus peaks üle arvutama, mida need tähendavad haigekassa eelarvele. Me tahame teha kõike seda, mis puudutab töökoormusi, võimalikke tunnitasude muutmisi, selliselt, et kolmapäeval kell 13 tuleksime uuesti kokku. Siis katsuksime jõuda nii kaugele, et Eesti haigekassa nõukogu jaoks oleks esitada meiepoolne materjal," rääkis Sule rahvusringhäälingule.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD