Registreeritud töötute arv vähenes septembris 5,7 protsendini

Töötukassa teatel jätkus septembris registreeritud töötute arvu vähenemine, kuu lõpus oli töötuna arvel 37 293 inimest ehk 5,7 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Septembris registreeris end töötukassas 6011 uut töötut. Septembrikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 4281 inimest, teatas töötukassa.

Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta väidab töötukassa, et tegelik hõivesse liikujate osakaal on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr endiselt Ida-Virumaal ning madalaim Viljandimaal, vastavalt 10,1 ja 3,6 protsenti.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid lihttöölised, oskus- ja käsitöölised ning teenindus ja müügitöötajad, kõigi osakaal registreeritud töötutest moodustas 18 protsenti

Septembri jooksul lisandus võrreldes augustikuuga vähem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 4085 uut tööpakkumist, millest 59,29 protsenti sisestati töötukassa iseteenindusportaali kaudu, ning kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 9588.

Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli oskus- ja käsitöölistele, see näitaja oli 25 protsenti. Järgnesid teenindus- ja müügitöötajatele ning seadme- ja masinaoperaatoritele pakutavad töökohad.

Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 50 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 69 uut töökohta. Palgatoetusega oli septembris töötamas 1989 inimest. Lisaks osales veel 2680 inimest erinevates teistes aktiivsetes meetmetes.

Töötukassa maksis septembris töötuskindlustushüvitist 9302 inimesele ehk 22 protsendile kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 333 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 2,8 miljoni euro.

Comments  
  +4
igasugu arvud-numbrid on meil paigas,mis sest,et laest kirjutatud.Eelarvega meil ka kõik korras-olen rääkinud AAMEN.
  +4
Ühesõnaga näib Võru elu paberil nagu lill, kahjuks reaalne olukord selles suhtes läheneb katastroofile.
  +5
Kui ainult 22%-le makstakse töötukindlustust, siis see kindlustus ei täida küll oma ülesannet.
Pole siis ime, et kellegi lapsed on näljas ja keegi ei suuda oma arveid maksta.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD