Kütusemüüjate juurdehindlus tõusis 9,4 sendile liitri kohta

Pilt on illustratiivne  FOTO:Aigar NagelAjalehe Postimees arvutuste järgi tõusis suuremate jaemüüjate müüdava mootoribensiini 95 juurdehindlus automaattanklates tõusis septembris 9,4 sendini liitri kohta võrreldes juuli 6,7 sendi ja augusti 7,2 sendiga.

Statoil Fuel & Retail Eesti kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles lehele, et üldiste jaehindade põhjal ei ole keskmiste marginaalide arvutamine korrektne, sest piirkonniti võivad hinnad olla kuni kuus senti madalamad.

Bloombergi andmetel oli bensiini 95 hind 21. septembril 1107 dollarit tonn ja selle nädala kolmapäeval 1111 dollarit tonn, mis tähendab hinnatõusu 0,7 senti liitri kohta, märgib ajaleht.

Juuli ja august on viimastel aastatel olnud statistikaameti andmeil kütusemüüjatele suurima käibega kuud. Kui eelmisel aastal tervikuna oli mootorikütuste keskmine jaemüük kuus 50,7 miljonit eurot, siis juulis ja augustis ulatus see enam kui 58 miljoni euroni. Tänavu esimesel poolaastal oli kuu keskmine müük 55 miljonit eurot ning juulis ja augustis rohkem kui 10 miljonit eurot suurem.

Kütuse jaemüüjad Statoil ja Neste tõstsid neljapäeva hommikul mootorikütuste hindu oma tanklates kahe sendi võrra liitri kohta.

Statoil Fuel & Retail Eesti mootorikütuste tootejuht Teedo Melts ütles BNS-ile, et viimasest hinnamuudatusest alates on nii mootoribensiini kui ka diislikütuse maailmaturuhinnad taas tõusnud. "Mootoribensiini maailmaturu hind on tõusnud 4,2 protsenti ja diislikütusel 2,9 protsenti," lausus Melts. "Survet hinnatõusuks on andnud ka dollari tugevnemine, mis viimase kolme nädalaga on kallinenud 0,8 protsendi võrra."

Neste Eesti AS-i kliendisuhete juht Kristi Pari põhjendas hinnatõusu bensiini ja diislikütuse ostuhinna tõusuga viimastel nädalatel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD