Välisminister Paet kohtub Venemaa välisministriga

Välisminister Urmas Paet osaleb Luksemburgis Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel, mille raames kohtuvad ministrid pühapäeva õhtul Venemaa välisministri Sergei Lavroviga.

Paeti sõnul on enne detsembrikuist Euroopa Liidu ja Venemaa tippkohtumist arutada veel hulk küsimusi, näiteks uue EL-i ja Venemaa vahelise raamlepinguga seonduv, teatas välisministeerium BNS-ile. Samuti olukord, mis on kujunenud Venemaa liitumise järel Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO-ga.

„Oleme toetanud Venemaa saamist WTO liikmeks, nähes selles võimalust seniste kaubandustakistuste kõrvaldamiseks,“ ütles Paet. „Mõneski valdkonnas näeme seda juba reaalselt, näiteks eksporditolli tariifid puidule on Euroopa ettevõtjate jaoks alanenud. Samas peame oluliseks, et Venemaa muudaks ka elusloomade sisseveokeelu Euroopa Liidust Venemaale.“Välisministrid arutavad veel viimaseid arenguid Süürias, olukorda Liibüas ja Egiptuses, Lähis-Ida rahuprotsessi viimaseid arenguid, Iraani tuumaprogrammiga seonduvat, Euroopa Liidu - Hiina tippkohtumist, viimaseid sündmusi Malis, poliitilist ja inimõiguste olukorda Valgevenes ning olukorda Gruusias pärast parlamendivalimisi.

Esmaspäevasele Euroopa Liidu välisministrite kohtumisele järgneb arenguministrite kohtumine, kus päevakavas on Euroopa Liidu toetus üleminekuühiskondadele jätkusuutlike reformide läbiviimisel, ÜRO aastatuhande arengueesmärkide 2015. aasta järgse raamistiku ettevalmistus, ÜRO säästva arengu konverentsi järelmid ning Euroopa Liidu lähenemisviis vastupidavuse tugevdamisele toidukriisiga vaevlevates riikides.

Comments  
  +1
Põhiroaks valijaile pakutakse taas Tartu rahu - tegelikult tuleb aga sellega kaasa ka Pätsu sõlmitud baaside leping.
Head isu, kaasmaalased
  +2
Normaalselt mõelda suutev inimene saab aru, et Eesti jaoks on heanaaberlikud suhted Venemaaga eelkõige kasulikud Eestile. Kahjuks on Eestis tarkasid inimesi väheks jäänud ja see on peamine pähjus miks Eesti ei suuda toimida eduka riigina.
  +3
Venelased on ikka pedandid küll, uurivad enne kõik poliitilised nüansid läbi, kui hakkavad koostööd tegema! Samas Eesti peab hakkama kaubanduslikult Venemaa poole kiikama, kuna Euroopas kriis süveneb.

Kui Võrus oleks hakkajad inimesed eesotsas, siis võiks Võrumaast saada transiidi- ja turismi keskpunkt, seoses Venemaaga.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD